Χίος, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Τα νοσοκομεία των νησιών πρέπει να είναι αυτάρκη σε περίπτωση αντιμετώπισης σεισμού

Στη Χίο ο Δ/τής του ΕΛΚΕΠΥ για την άσκηση σεισμού στο "Σκυλίτσειο"
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 19/04/2019 - 13:01

Το κτήριο της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου "χτυπήθηκε" σήμερα από σεισμό, βάσει του σεναρίου της άσκησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο «Σκυλίτσειο». Το γεγονός αυτό οδήγησε στην μερική εκκένωση του κτιρίου, στα πλαίσια εφαρμογής των επιχειρησιακών ΣΧΕΔΙΩΝ «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Η άσκηση που κράτησε πάνω από δυο ώρες και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο «Σκυλίτσειο», απαιτούσε τον πλήρη συντονισμό και την συνεργασία δεκάδων τμημάτων καθώς  το σενάριο περιείχε ταυτόχρονα εκκένωση, περίθαλψη αλλά και απεγκλωβισμό.

Στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου είχαν ήδη στηθεί σκηνές προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη περίθαλψη και όπως φάνηκε, παρόλο που δεν απαιτήθηκε το στήσιμο των σκήνων, η αξιολόγηση των περιστατικών που έρχονταν κατά δεκάδες, δημιούργησε μεγάλη καθυστέρηση στην διεξαγωγή.

Το πολύπλευρο αυτό σενάριο  ανέδειξε και τα προβλήματα που θα υπήρχαν σε μια τέτοια περίπτωση,  δίνοντας έτσι αρκετό «υλικό» για βελτίωση στους υπεύθυνους.

Στην άσκηση συμμετείχε το προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως π.χ. η Πυροσβεστική, ο Στρατός και η Αστυνομία.

Όπως δήλωσε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Κανταράκη και ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ (εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας) Νικόλαος Παπαευσταθίου, οι ασκήσεις αυτού του τύπου γίνονται πανελλαδικά για να εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητας στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, τα προβλήματα και οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν.

Κυρίως τα νησιωτικά νοσοκομεία πρέπει να είναι αυτάρκης γιατί δεν μπορούν να λάβουν γρήγορα βοήθεια, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Παπαευσταθίου.

Να σημειώνουμε ότι αμέσως μετά την λήξη της  ακολούθησε συγκέντρωση όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 16/09/2019 - 15:53

Μια ακόμη σύλληψη για οδήγηση από άτομο που δεν έχει δίπλωμα, καταγράφει στη Χίο το αστυνομικό δελτίο.

Συγκεκριμένα συνελήφθη, σήμερα σε δημοτική οδό στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χίου, 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου, να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα στερούμενος, όπως διακριβώθηκε, άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.

 

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Χίου.