Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Τα σημεία παγίδες που σκοτώνουν τον κόσμο στην οδό Καλουτά

ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 14/06/2019 - 13:08

10 συνάνθρωποι μας έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην οδό Καλουτά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην "Αλήθεια" επαγγελματίες της περιοχής, που με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα ανέδειξαν τις κακοτεχνίες, όπως τις χαρακτήρισαν, του δρόμου.

Οι επαγγελματίες με άμεση σχέση με αυτοκίνητα και μηχανές, λόγω του αντικειμένου της δουλειάς τους τόνισαν ότι η κατάσταση του οδοστρώματος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στα τροχαία δυστυχήματα που έχουν γίνει στην περιοχή, ζητώντας από τον… ιδιοκτήτη του δρόμου (δήμο ή περιφέρεια) να αφήσει τα «μπαλώματα», όπως τα χαρακτήρισαν, που κατά καιρούς γίνονται και να πραγματοποιήσει μια ριζική επισκευή στον δρόμο ξηλώντας όλο το οδόστρωμα και αντικαθιστώντας το με καινούργιο.

Κάστανος, Κοκκινάκης, Κοντός και Καράπουρνος, είναι οι επαγγελματίες που είδαν ένα ακόμη νέο παλληκάρι να χάνει την ζωή του μπροστά στα μάτια τους και αποφάσισαν να μιλήσουν για την καθημερινότητα της οδού Καλουτά που βιώνουν οι ίδιοι το μεγαλύτερο μέρος της μέρας.

Για να γίνει ένα τροχαίο υπάρχουν πολλές «κακές» παράμετροι που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Σύμφωνα όμως με τους επαγγελματίες η ευθύνη της πολιτείας σχετικά με την κατάσταση του οδοστρώματος είναι μεγάλη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν υπάρχει καταγραφή σε κάμερα του τελευταίου θανατηφόρου τροχαίου που δείχνει τον οδηγό να χάνει τον έλεγχο λόγω της λακκούβας που έπεσε.

Ασφαλώς, αναφέρουν η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί την κυριότερη αιτία των δυστυχημάτων .Όμως, αναρωτιούνται, μήπως και η κατάσταση του δρόμου μετατρέπει  ένα τροχαίο ατύχημα σε θανατηφόρο δυστύχημα;

 «Ζητούμε από τους αρμόδιους να φροντίσουν για την επισκευή του οδοστρώματος της Καλουτά, μας είπαν δείχνοντας μας τα σημεία-παγίδες. Ζητούμε και από όλους να φορούν κράνος και να μην τρέχουν γιατί είναι πολύ οδυνηρό να σκοτώνεται ένας άνθρωπος έξω από το κατάστημα ή το σπίτι σου» τόνισαν χαρακτηριστικά, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα σε όλους τους οδηγούς.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 18:59

Σεισμική δόνηση έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναστάτωσε τη Λέσβο και ιδιαίτερα τις ανατολικές της ακτές στις 6:10 μ.μ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Χίο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή του Ακχισάρ της δυτικής Τουρκίας, 109 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, με το ίδιο επίκεντρο έχουν γίνει συνολικά πέντε σεισμοί με ένταση πάνω από 4,8 Ρίχτερ. Με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, έντασης 5,3 βαθμών. Επίσης έχουν γίνει και δεκάδες μετασεισμοί μικρότερης έντασης.