Τελευταίο "αντίο" στον Αλέξη Τσαρδάκα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ε. ΕΟΚ ΧΙΟΥ, τον Δικηγορικό Σύλλογο κ.λ.π
Τρί, 10/05/2022 - 13:39

Έφυγε αιφνίδια από την ζωή ο Αλέξης Τσαρδάκας, πρώην Προϊστάμενος του ΟΤΕ Χίου, ενεργό μέλος της Ομάδας Διάσωσης Φουσκωτών θαλάσσης και της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης. Η κηδεία του θα γίνει στις 5.00 μ.μ. από την Παναγία Συριώτισσα. Ψηφίσματα εκδόθηκαν από πολλούς φορείς.

Η Τοπική Επιτροπή της Ε.Ο. Καλαθοσφαίρισης, η οποία εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

"Σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου 2022 και ώρα 09:00 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Χίου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΕΟΚ ΤΕ Χίου κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπροέδρου του κ. Ι. Μαρή με μοναδικό θέμα συζήτησης την είδηση του θανάτου του εν ενεργεία Προέδρου της Αλέξιου Τσαρδάκα.

Αφού διαπιστώθηκε απόλυτη απαρτία ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τα σοκαρισμένα Μέλη για την τραγική είδηση της εκδημίας του Αλέξη Τσαρδάκα. Ακολούθησε σύντομη συζήτηση για το έργο και την αγάπη του εκλιπόντος για το μπάσκετ και ιδιαίτερα την ΤΕ Χίου της οποίας υπήρξε Πρόεδρος από το 2013 έως σήμερα, προσφέροντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μπάσκετ στο νησί μας και όχι μόνο. Κατόπιν σε έντονα φορτισμένο, συγκινησιακά, κλίμα και ομόφωνα  αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Να αναβληθούν όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων της ΤΕ Χίου την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022.

2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες διοργάνωσης ΕΟΚ ΤΕ Χίου αγωνιστικής περιόδου 2021 – 2022 εις ένδειξη πένθους.

3. Να μετονομαστεί το Κύπελλο Ανδρών της ΤΕ Χίου σε «Κύπελλο Ανδρών Αλέξης Τσαρδάκας » και να εξεταστεί η διοργάνωση αναπτυξιακού τουρνουά στη μνήμη του.

4. Να κατατεθεί στεφάνι και παρευρεθεί το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕ Χίου στην εξόδιο τελετή.

5. Να παραδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Καθώς δεν υπήρξε άλλο θέμα προς συζήτηση η συνεδρίαση έληξε και υπογράφεται το παρόν ως έχει"…

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ Ν.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Σήμερα, την 10η  Μαΐου 2022 , ημέρα Τρίτη , συνήλθε  εκτάκτως το ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ.  Δ. Χίου , μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του Αλέξη Τσαρδάκα, προέδρου της τοπικής ένωσης Ε.Ο. Καλαθοσφαίρισης Χίου , για να εκφράσει την βαθιά του οδύνη για έναν άνθρωπο που ξεχώριζε για την προσωπικότητά του, το  ήθος του και την αγάπη του για τον αθλητισμό.   

 Αποφάσισε ομόφωνα

  • να εκφράσει τα θερμότατα  συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των μελών στην οικογένεια  και  στους  οικείους  του εκλιπόντος
  • να παραστεί σύσσωμο το ΔΣ  στην εξόδιο ακολουθία και
  • να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό  τύπο.

 Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

   Στη Χίο, σήμερα 10 Μαΐου 2022,ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 π.μ. συνήλθαν εκτάκτως τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, στα γραφεία του Συλλόγου επί τω αγγέλματι του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του Αλέξη Τσαρδάκα του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας Μαρίας συζύγου της συναδέλφου δικηγόρου και τέως επι σειρά ετών Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας Χριστίνας Στυλ. Γαλάτουλα και το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:

1.Να παρακολουθήσει σύσσωμο την επικήδεια εκφορά του.

2.Να διατεθεί αντί στεφάνου στη μνήμη του, το ποσό των 200,00 ευρώ υπέρ της «Στέγης Μαρίας Τσάκου» Καρδαμύλων Χίου, αφού ο Αλέξης Τσαρδάκας είχε ανοικτή γραμμή με τα σωστικά του Ομίλου και συνεπικουρούσε τακτικά τις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος στη διάσωση των επιβαινόντων σε βάρκες προσφύγων και μεταναστών που κατέφθαναν μέσω του Αιγαίου Πελάγους στο νησί μας από του 2015 εφεξής, αξιοποιώντας ανθρωπιστικά όσα του δίδαξε η θάλασσα στα νιάτα του ,τότε που τη ταξίδευε μαζί με τα όνειρά του!

3.Τη σύνταξη του παρόντος ψηφίσματος , την εκφώνησή του εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου στην τελετή της κηδείας του , τη δημοσίευση αυτού στο τοπικό τύπο και την επίδοσή του στην οικογένειά του.

« Ο εκλιπών, ο γνωστός σε όλους μας Αλέξης με το μικρό του όνομα- ένδειξη της οικειότητας που είχε με τον κόσμο και την αγάπη που εισέπραττε στην επαφή του με αυτόν- για εμάς τους δικηγόρους ήταν ο αφοσιωμένος σύζυγος της συναδέλφου μας και επι χρόνια αντιπροέδρου του Συλλόγου μας, Χριστίνας Γαλάτουλα ,δοτικός και λατρεμένος πατέρας της κόρης τους /συναδέλφου μας Τατιάνας Τσαρδάκα και δραστήριος παππούς για τα εγγόνια του Χριστίνα και Γιώργο, ενώ με την ίδια αγάπη περιέβαλλε και τον γαμβρό του Μάκη Ακρίβο και τα αδέλφια του Βασίλη και Θανάση. Γεννημένος το 1955 στο νησί ,με καταγωγή από τα Μεστά, έμαθε τα πρώτα γράμματα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου Χίου. Στη συνέχεια φοίτησε και αποφοίτησε από το τότε φημισμένο Γυμνάσιο Αρρένων, σπούδασε στη Σχολή Ασυρματιστών και «μπάρκαρε», να γνωρίσει τον κόσμο και να απλώσει τη ματιά του ,στους ορίζοντες του κόσμου και της δικής του ζωής. Πολύ νέος ακόμη συνάντησε την νεαρή τότε δικηγόρο Χριστίνα Γαλάτουλα κόρη του αείμνηστου δικηγόρου Στέλιου Γαλάτουλα με την οποία απέκτησαν  μια ευτυχισμένη οικογένεια με τον ερχομό στην κοινή ζωή τους, της κόρης τους Τατιάνας. Ο Αλέξης έκτοτε έμεινε στη στεριά, εργαζόμενος ως προϊστάμενος στο τοπικό κατάστημα του ΟΤΕ ,στη Χίο.

Ταυτόχρονα ασχολιόταν συστηματικά με το μπάσκετ και τις αθλοπαιδιές σε διάφορες ομάδες του νησιού καθώς επίσης με την ιστιοπλοΐα βοηθώντας τα νέα παιδιά στην προσέγγισή τους με τον αθλητισμό. Ο αναπάντεχος πρόωρος χαμός του μας θλίβει όλους βαθύτατα. ΄Εδωσε με σθένος μια μάχη που δεν κατάφερε παρά την προσπάθεια τη δική του, της κόρης του Τατιάνας και της αγαπημένης του Χριστίνας -που στάθηκε ακλόνητη στο πλευρό του στις δύσκολες ώρες του πόνου και της αγωνίας-, να την κερδίσει. ΄Εφυγε ήσυχα στο οικογενειακό σπίτι του Κάμπου, δίπλα στους αγαπημένους του και στην αγκαλιά τους, τελευταίο χάδι και απόδειξη της στοργής που απολάμβανε από τους δικούς του.

Για εμάς τους δικηγόρους ο εκλιπών υπήρξε οικείος και αγαπητός σε όλους μας, πάντα γνώριμος σαν σύζυγος της Χριστίνας, μπαμπάς της Τατιάνας και του Μάκη, παππούς των παιδιών τους , μα και ξεχωριστά μόνος του ο Αλέξης που θα μας μιλούσε για ταξίδια, για μπάσκετ, για φουσκωτά και διασώσεις ανθρώπων που κινδύνευαν. Όλα αυτά ήταν και αντιπροσώπευε ο Αλέξης και συναισθανόμαστε τη σκληρότητα του αποχωρισμού για την αφοσιωμένη σύζυγό του Χριστίνα και όλη την οικογένειά του κι ας σταθεί παρηγοριά για εκείνους , το πόσο πολύ εν ζωή τον αγάπησαν, τον φρόντισαν κι όσα μοιράστηκαν μαζί του να γίνουν κάποτε γλυκόπικρη νοσταλγία και βάλσαμο στη δοκιμασία τους.

Με όλες τις προσωπικές στιγμές που καθένας μας μοιράσθηκε μαζί σου, αγαπητέ Αλέξη όλοι μαζί ο Δ.Σ.Χίου και τα μέλη μας δικηγόροι, σου ευχόμαστε καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων και δύναμη στην οικογένειά σου!

Ας είναι αιωνία η μνήμη Σου.

Χίος 10.5.2022

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ανθίππη Μ& Β Ζαννάρα Αικατερίνη Αντ.Χούλη

 

 

Α.Σ ΑΙΓΕΑΣ ΧΙΟΥ                                                          Αρ.Πρωτ.: 3/2022

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΑΡΜΕΝΑΚΗ 16                                  

82100, ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ, ΧΙΟΣ                                        

                                                                                    

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00 στα γραφεία του σωματείου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ του Α.Σ ΑΙΓΕΑ ΧΙΟΥ κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Ελευθέριου Μπλάτζιου με μοναδικό θέμα συζήτησης την είδηση του θανάτου του Προέδρου της Τ.Ε ΕΟΚ Χίου Αλέξιου Τσαρδάκα.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για την τραγική είδηση του θανάτου του Αλέξη Τσαρδάκα. Μετά από σύντομη συζήτηση για τη ζωή και το έργο του εκλιπόντος με ιδιαίτερη μνεία στην αγάπη του για το μπάσκετ της Χίου. Ο εκλιπόν διατέλεσε Πρόεδρος της Τ.Ε ΕΟΚ Χίου από το 2013 έως και σήμερα όπου και προσέφερε τα μέγιστα για την ανάπτυξη του αθλήματος. Κατόπιν τούτων αποφασίστηκε:

  1. Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στους οικείους του.
  2. Να παραδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΛΑΤΖΙΟΣ                                                           ΜΙΡΚΑ ΚΕΦΑΛΑ

 

 

Σχετικά Άρθρα