Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Τεράστια οικονομική ένεση η απόβαση των 500 ιστιοπλόων της Aegean Regatta στα Ψαρά

Συνέντευξη του Δημάρχου, Κ. Βρατσάνου, στο Ράδιο "Α"
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 13/08/2019 - 16:01
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Υπερδιπλάσιος του μόνιμου πληθυσμού της Ηρωικής Νήσου Ψαρών θα είναι ο κόσμος που θα βρεθεί για το διήμερο 21 και 22 Αυγούστου στο νησί, στα πλαίσια της διεθνούς ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης, Aegean Regatta, αφού υπολογίζεται ότι θα αποβιβαστούν 450 με 500 άτομα.

 «Η ένεση για την τοπική οικονομία είναι τεράστια», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος.

Η Regatta του Αιγαίου θα πιάσει για πρώτη φορά στα 18 χρόνια της ύπαρξής της στα Ψαρά και στο λιμάνι ήδη έχουν τοποθετηθεί πλωτές εξέδρες για να δέσουν με ασφάλεια 55 σκάφη, ενώ έχουν ενημερωθεί ακόμα και οι έχοντες εστιατόρια στην περιοχή για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα μέλη των πληρωμάτων και την οργανωτική επιτροπή.

Δυσκολίες παρουσιάστηκαν, όπως είπε ο Δήμαρχος, στην εξεύρεση δωματίων για τη φιλοξενία των μελών της ομάδας οργάνωσης των αγώνων μιας και οι ελάχιστες κλίνες που έχει το νησί, λόγω Αυγούστου, δεν ήταν διαθέσιμες και βρέθηκαν μερικές από τις 25 που είχαν ζητηθεί, επομένως οι υπόλοιποι θα κάνουν διανυκτερεύσεις στα σκάφη.

Ο Δήμαρχος παρομοίασε ως καταλύτη για την αύξηση της επισκεψιμότητας στα Ψαρά  το δρομολόγιο που συνέδεσε το νησί με τον Πειραιά φέρνοντας πιο κοντά όχι μόνο τους Ψαριανούς της Αττικής αλλά και άλλους επισκέπτες, ενώ θετικά  έχουν συμβάλλει, όπως είπε, και  τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου που συνδέουν τα Λιμνιά με τα Ψαρά.

Ως προς το υπαρκτό πρόβλημα έλλειψης κλινών, εκτιμά ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι μετά την εκμίσθωση του ακινήτου του ΕΟΤ που θα προσθέσει άλλα 40 με 50 κρεβάτια.

Ο Δήμαρχος επισήμανε, τέλος,  ότι αυτή τη στιγμή στο λιμάνι με το εμβαλωματικό – μικρής κλίμακας – έργο που έγινε από το Λιμενικό Ταμείο έχει σταματήσει η περεταίρω φθορά και αναμένεται από το υπουργείο Ναυτιλίας έγκριση της μελέτης που αφορά τις εργασίες μεγαλύτερης κλίμακας για το εξωτερικό κρηπίδωμα.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 16:02

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση του ΣΕΣΝΟΧ με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου.

Η τελευταία ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον εκφοβισμό μέλους του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ για δηλώσεις που έκανε σε τοπικό ΜΜΕ. Η διοικήτρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, χρησιμοποιώντας μεθόδους άλλων εποχών, κάλεσε σε απολογία μέλος του Δ.Σ. του σωματείου. Υπενθυμίζουμε στην διοικήτρια ότι τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ εκπροσωπούν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Η άποψη του Σωματείου μπορεί να μην είναι αρεστή στην Διοικήτρια, όμως εμείς, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν πτοούμαστε, ούτε από κλήσεις σε απολογία, ούτε από συκοφαντίες, ούτε από ραδιουργίες. Το σωματείο μας (ΣΕΣΝΟΧ) έχει ιστορικά αποδείξει ότι δεν διαπραγματεύεται την δημόσια δωρεάν ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για όλους τους κατοίκους του νομού. Και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Αντί λοιπόν να σπαταλάνε χρόνο και ενεργητικότητα ας μας απαντήσουν οι διοικούντες:

  • Πόσο προσωπικό μόνιμο θα προσληφθεί τη στιγμή που οι κλινικές λειτουργούν στα όρια ή και κάτω από τα όρια της ασφάλειας;
  • Πότε προβλέπεται να γίνουν οι προσλήψεις για τη λειτουργία της νέας ψυχιατρικής κλινικής;
  • Πότε θα λειτουργήσει πλήρως η ΜΕΘ;
  • Πότε θα δημιουργηθεί αξιοπρεπής και ασφαλής χώρος για τους χημειοθεραπευόμενους;
  • Τι γίνεται με τις τεράστιες λίστες αναμονής για την πραγματοποίηση εξετάσεων (αξονική, μαγνητική, υπέρηχος) που έχουν φτάσει ως τον Ιούνιο 2020;
  • Τι γίνεται με την επισκευή του κτηρίου της παλαιάς χειρουργικής;
  • Πως αξιοποιείται η περιουσία του νοσοκομείου, όπου τη στιγμή αυτή δεκάδες κτήρια που ανήκουν στο νοσοκομείο όχι μόνο δεν επισκευάζονται αλλά ρημάζουν;

Ας ασχοληθεί με αυτά τα σοβαρά η διοικήτρια και ας απέχει από τις διώξεις συνδικαλιστών.

Επίσης, θα θέλαμε να σας πληροφορήσαμε -γιατί ως φαίνεται δεν το γνωρίζετε- ότι βάση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 αρ. 14 ο εργοδότης απαγορεύεται να επεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, τη λειτουργία και τη δράση των συνδικαλιστικών οργάνων. Οι συνδικαλιστές οφείλουν να απολογηθούν για τη δράση τους μόνο στους συναδέλφους εργαζόμενους, που τους στηρίζουν και τους εκλέγουν στη συγκεκριμένη θέση και όχι στους εργοδότες διοικητές τους!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                Η Γραμματέας

Γιάννης Λαμπαδοχυτός                 Ολυμπία Κουβαρά "