Τεράστια οικονομική ένεση η απόβαση των 500 ιστιοπλόων της Aegean Regatta στα Ψαρά

Συνέντευξη του Δημάρχου, Κ. Βρατσάνου, στο Ράδιο "Α"
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 13/08/2019 - 16:01
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Υπερδιπλάσιος του μόνιμου πληθυσμού της Ηρωικής Νήσου Ψαρών θα είναι ο κόσμος που θα βρεθεί για το διήμερο 21 και 22 Αυγούστου στο νησί, στα πλαίσια της διεθνούς ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης, Aegean Regatta, αφού υπολογίζεται ότι θα αποβιβαστούν 450 με 500 άτομα.

 «Η ένεση για την τοπική οικονομία είναι τεράστια», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος.

Η Regatta του Αιγαίου θα πιάσει για πρώτη φορά στα 18 χρόνια της ύπαρξής της στα Ψαρά και στο λιμάνι ήδη έχουν τοποθετηθεί πλωτές εξέδρες για να δέσουν με ασφάλεια 55 σκάφη, ενώ έχουν ενημερωθεί ακόμα και οι έχοντες εστιατόρια στην περιοχή για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα μέλη των πληρωμάτων και την οργανωτική επιτροπή.

Δυσκολίες παρουσιάστηκαν, όπως είπε ο Δήμαρχος, στην εξεύρεση δωματίων για τη φιλοξενία των μελών της ομάδας οργάνωσης των αγώνων μιας και οι ελάχιστες κλίνες που έχει το νησί, λόγω Αυγούστου, δεν ήταν διαθέσιμες και βρέθηκαν μερικές από τις 25 που είχαν ζητηθεί, επομένως οι υπόλοιποι θα κάνουν διανυκτερεύσεις στα σκάφη.

Ο Δήμαρχος παρομοίασε ως καταλύτη για την αύξηση της επισκεψιμότητας στα Ψαρά  το δρομολόγιο που συνέδεσε το νησί με τον Πειραιά φέρνοντας πιο κοντά όχι μόνο τους Ψαριανούς της Αττικής αλλά και άλλους επισκέπτες, ενώ θετικά  έχουν συμβάλλει, όπως είπε, και  τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου που συνδέουν τα Λιμνιά με τα Ψαρά.

Ως προς το υπαρκτό πρόβλημα έλλειψης κλινών, εκτιμά ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι μετά την εκμίσθωση του ακινήτου του ΕΟΤ που θα προσθέσει άλλα 40 με 50 κρεβάτια.

Ο Δήμαρχος επισήμανε, τέλος,  ότι αυτή τη στιγμή στο λιμάνι με το εμβαλωματικό – μικρής κλίμακας – έργο που έγινε από το Λιμενικό Ταμείο έχει σταματήσει η περεταίρω φθορά και αναμένεται από το υπουργείο Ναυτιλίας έγκριση της μελέτης που αφορά τις εργασίες μεγαλύτερης κλίμακας για το εξωτερικό κρηπίδωμα.

Σχετικά Άρθρα