Τετ α τετ Ιατρικού Συλλόγου Χίου με Υπουργό Μετανάστευσης

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 26/10/2020 - 14:34

Δεν υπάρχει καμία αντιπολιτευτική διάθεση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ξεκαθάρισε σήμερα από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Μανάρας, στον απόηχο της σύσκεψης που έγινε χθες στο Δημαρχείο Χίου, υπό τον Νότη Μηταράκη, για τα  μέτρα που πρέπει να εφαρμαστούν με στόχο τον περιορισμό διάδοσης  του covid – 19.

Όπως είπε ο σύλλογος κλήθηκε στη σύσκεψη αλλά καθυστερημένα και από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου και όχι τον υπουργό που είχε την ευθύνη σύγκλησής της, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μην παραστεί. Ωστόσο ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργό, η οποία όπως είπε ο Πρόεδρος, κινήθηκε σε καλό κλίμα και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, όπου και συμφωνήθηκε μέσα στις επόμενες ημέρες να τον ενημερώσουν αναλυτικά για τα αιτήματά τους.

«Πρέπει η Χίος να παραμείνει στο “2” στον χάρτη covid και να μην περάσει στο “3”» , τόνισε ο Γ.Μανάρας επαναλαμβάνοντας τις βασικές οδηγίες προς τους πολίτες που αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού, τη χρήση μάσκας και την τήρηση κανόνων υγιεινής (συχνό πλύσιμο χεριών κ.λ.π.), ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευθύνες του κράτους για την στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας.

Αναφορικά με το ΚΥΤ κύριο παραμένει, όπως είπε, η αποσυμφόρησή του, αλλά και η επιβολή ενός μίνι lockdown, ενώ είναι σημαντικό να υπάρχει κλιμάκιο γιατρών σε μόνιμη βάση εκεί ώστε να λειτουργεί ως «φίλτρο» περιορισμού της μετακίνησης μεταναστών – προσφύγων στο Νοσοκομείο.

«Ιδανικά 4 γιατροί θα μπορούσαν να στελεχώσουν τη δομή όλο το 24ωρο», τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, θεωρώντας ωστόσο ότι και οι 2 που θα προσληφθούν, κατά τον Αντιπεριφερειάρχη, Π. Βρουλή, από την επόμενη εβδομάδα εκεί, θα συμβάλλουν σημαντικά.

«Δύο είναι καλύτεροι από κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

tet_a_tet_me_n_mitaraki_gia_metra_periorismoy_covid_19

Σχετικά Άρθρα