Θα επιστρέψει το καλοκαίρι η απ' ευθείας σύνδεση Οινουσσών - Πειραιά;

Προς δημοπράτηση το έργο επισκευής του εξωτερικού κρηπιδώματος από το Λιμενικό Ταμείο
Τρί, 17/05/2022 - 13:17

Προς δημοπράτηση οδεύει το έργο αποκατάστασης του εξωτερικού κρηπιδώματος στο λιμάνι των Οινουσσών, πρόβλημα που έχει στερήσει τη δυνατότητα σύνδεσης του ακριτικού νησιού, απ’ ευθείας με τον Πειραιά, αφού δεν μπορεί με ασφάλεια να προσεγγίσει και να δέσει μεγάλο πλοίο.

Την Παρασκευή στη Λιμενική Επιτροπή θα συζητηθεί η έγκριση των όρων δημοπράτησης, με τον Πρόεδρο του Λ.Τ. Κυριάκο Ζωάνο να σημειώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επισπευστούν οι διαδικασίες για να υπάρξει ανάδοχος μέσα στον Ιούνη, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Χωρίς να διακινδυνέψει πρόβλεψη ολοκλήρωσή τους, σημείωσε ότι επειδή στη Χίο ένας εργολάβος αναλαμβάνει συνήθως τα λιμενικά έργα, πιθανά να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, αφού ο ίδιος εκτελεί έργα και στα Καρδάμυλα, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό θα φανεί μετά τη δημοπράτηση. 

Το πρόβλημα στο λιμάνι των Οινουσσών μετρά πάνω από ένα χρόνο (πέρσι το καλοκαίρι για ένα διάστημα είχε επιτραπεί η χρήση του από τα μεγάλα πλοία) με τον κο Ζωάνο να σημειώνει ότι το λιμενικό ταμείο έτρεξε τις διαδικασίες στις οποίες εμπλεκόταν άμεσα, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις σε εγκρίσεις που έπρεπε να δοθούν από υπουργεία αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κεντρικά, ακόμη και για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του που αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 192.000 ευρώ και στη συνέχεια αυξήθηκε στα 260.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα