«Θα επιστρέψουμε τα έγγραφα της απαλλοτρίωσης στην Περιφέρεια»

ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 10/06/2022 - 15:03

Το «ηθικό» για την Περιφέρεια θα ήταν να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πριν ο περιφερειάρχης ανακοινώσει ότι θα σταλούν τα έγγραφα των απαλλοτριώσεων για την παράκαμψη του Χαλκειούς στους ιδιοκτήτες, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βασίλης Βίγκας, Πρόεδρος του Χαλκειούς.

Κατά τον ίδιο, ο Περιφερειάρχης με προηγούμενες δηλώσεις του είχε συμφωνήσει να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ στο οποίο, όπως είπε, έχουν προσφύγει 50 κάτοικοι, όμως στην τελευταία του επίσκεψη στην Χίο, με νέες δηλώσεις του, αναίρεσε τις προηγούμενες!

«Εμείς, αν σταλούν τα έγγραφα της απαλλοτρίωσης, θα τα επιστρέψουμε στην περιφέρεια», τόνισε ο κύριος Βίγκας, λέγοντας ότι ακόμη κι αν κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση για το έργο, ακέραια την ευθύνη φέρει η περιφέρεια από την οποία ζητούν εδώ και δύο χρόνια να τροποποιήσει το σχέδιο της παράκαμψης, με το οποίο διαφωνούν.

«Υπάρχουν εναλλακτικές. Όπως τις βρήκαν για την παράκαμψη του Βροντάδου, μπορούν να τις βρουν και για το Χαλκειός. Το έργο μελετήθηκε προ 20ετίας, αρκετά δεδομένα έχουν αλλάξει σήμερα», κατέληξε ο κύριος Βίγκας.

prohoroyn_stin_parakampsi_horis_na_ehei_telesidikisei_to_thema

Σχετικά Άρθρα