Θα "σκαλώσει" και στον εξοπλισμό η Παθολογική;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 06/05/2022 - 13:10

Στο ερώτημα που τίθεται στον τίτλο, αν δηλαδή θα καθυστερήσει περαιτέρω η λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Χίου, λόγω του ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη ο διεθνής διαγωνισμός για τον εξοπλισμό της, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, απαντά αρνητικά. Ο ίδιος σε δήλωσή του στο Ράδιο "Αλήθεια" ανέφερε ότι εφόσον το κτήριο ολοκληρώνεται η κλινική θα μπορέσει να λειτουργήσει με τον υπάρχοντα εξοπλισμό του νοσοκομείου κι όταν γίνει η προμήθεια του νέου αυτός να αντικατασταθεί.

Το θέμα συζητήθηκε με ένταση στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, με τον περιφερειακό σύμβουλο της ΛΑΣ, Γιώργη Αμπαζή να εκφράζει στην «Α» την αγωνία του, μην φτασουμε στο 2023 -5 χρόνια μετά από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο κτήριο- και η παθολογική κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει.

«Δεν είναι δυνατόν», είπε, «επειδή οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, κάτι που έχουμε πει επανειλημμένως ζητώντας από την περιφερειακή αρχή την ενίσχυσή τους, να καθυστερούν έργα και προμήθειες, όπως αυτό της παθολογικής».

Ο κος Βρουλής σημείωσε ότι ενώ έχει ληφθεί η απόφαση για την προμήθεια του εξοπλισμού εδώ και ένα μήνα δεν προχώρησε ο διαγωνισμός επειδή η συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν επιφορτισμένη με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τα μαθητικά δρομολόγια.

«Από τη Δευτέρα με ενημέρωσαν ότι θα προετοιμαστεί ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό», κατέληξε ο κος Βρουλής.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη προμήθεια πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, λόγω και των υποχρεώσεων που υπάρχουν έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το τρέχον ΕΣΠΑ. 

 

tha_skalosei_kai_ston_exoplismo_i_pathologiki

Σχετικά Άρθρα