Θερμό κλίμα, εν'όψει της νέας συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο για τα ανταποδοτικά

Κάλεσμα συμμετοχής πολιτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από ΛΑΣ και συνδικαλιστικούς φορείς
Δευ, 05/01/2015 - 14:22

Παρά το ψύχος – λόγω καιρικών συνθηκών-  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες. Αιτία γι’ αυτό η επαναφορά του θέματος των ανταποδοτικών τελών με τοπικούς συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και τη δημοτική παράταξη της ΛΑΣ να καλούν τους πολίτες να δώσουν το παρόν στη συνεδρίαση για να αποτρέψουν την αύξησή τους.

Το πρώτο κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ακολούθησε ανακοίνωση – διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου, ενώ κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα απευθύνουν το ΕΚΧίου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος και Συνταξιουχικά Σωματεία.

Όπως σημειώνουν, « η αύξηση των ανταποδοτικών τελών αποτελεί σοβαρό πλήγμα επιβάρυνσης για το εισόδημα των οικογενειών, των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και των συνταξιούχων».

Καλούν δε τη Δημοτική Αρχή «να συναισθανθεί την δύσκολη οικονομική κατάσταση των λαϊκών οικογενειών και να μην προχωρήσει στην επιβολή ενός ακόμα δυσβάσταχτου χαρατσιού» και προτρέπουν τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους, να συμμετέχουν αποφασιστικά και μαζικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5μ.μ. για να εκφράσουν τη ριζική αντίθεσή τους.

 

Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΣ, μιλά για φοροεπέλαση στην πλάτη των λαϊκών οικογενειών, χαρακτηρίζει την προηγούμενη απόφαση για τα ανταποδοτικά έωλη, γι’ αυτό και η επαναφορά του θέματος στο Σώμα.

«Εμείς , όπως και την προηγούμενη φορά θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας», αναφέρει η ΛΑΣ και συνεχίζει:

«Θα δώσουμε τη μάχη, με τον ένα δημοτικό σύμβουλο που έχουμε, να αποτρέψουμε το χαράτσι του 1,83 ανά τμ, να δείξουμε το δρόμο της φορολόγησης και των τελών της μεγάλης περιουσίας και των ελαφρύνσεων για τις λαϊκές οικογένειες.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση , ως ΚΚΕ, δίνουμε τη μάχη  στην πρώτη γραμμή για να υπερασπίσουμε τα λαϊκά συμφέροντά  , αλλά δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αλύγιστη δύναμη του λαού , όταν αναλαμβάνει την τύχη του στα χέρια του, δε συμφωνούμε με τη λογική της ανάθεσης σε σωτήρες!

Καλούμε λοιπόν τον κάθε Χιώτη και Χιώτισσα της πόλης  ή της περιφέρειας, το κάθε συνδικαλιστικό σωματείο και οργανωμένο κίνημα να κινητοποιηθούν, να συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, για να αποτρέψουν τη νέα φοροληστεία της δημοτικής αρχής μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.»

 

Για το ίδιο θέμα σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χίου εκτιμά ότι ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που υπερψήφισαν την αύξηση των ανταποδοτικών ζουν σε μια άλλη κοινωνία και δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, κάνοντας το χειρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο στους δημότες.

«Σε μια χρονική περίοδο, που η πλειοψηφία των δημοτών είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι, η δημοτική αρχή επέλεξε να εφαρμόσει μια δική της «κοινωνική πολιτική» που στόχο έχει να οδηγήσει ακόμη περισσότερους στους καταλόγους δικαιούχων μιας σακούλας τροφίμων.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου, καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση για αύξηση των ανταποδοτικών τελών, πιστεύοντας ότι θα γονατίσει ακόμη περισσότερο την κοινωνία της.

Καλούμε την δημοτική αρχή και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της Χίου, να αναιρέσουν την απόφαση, να αναλογιστούν και να κατανοήσουν της οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα επιφέρει η εφαρμογή της», καταλήγει η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου.

Σχετικά Άρθρα