Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

"Θετική" με προϋποθέσεις η γνωμοδότηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την ενεργειακή αναβάθμιση του Λιμεναρχείου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΟΛΓΑ ΒΑΣΣΗ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 18/12/2019 - 12:39

«Η εφορεία Αρχαιοτήτων έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Λιμεναρχείου με την παρατήρηση να τοποθετηθούν  ξύλινα κουφώματα καθώς βρίσκεται στην ζώνη της περιοχής του Κάστρου».

Αυτό ανέφερε η προϊστάμενη τη Εφορείας Αρχαιοτήτων Όλγα Βάσση, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Χίου  για «εμπόδια» που μπαίνουν στα δημοτικά έργα.

«Πραγματοποιήσαμε χθες σύσκεψη με όλους του εταίρους που βρίσκονται στην Χίο για το συγκεκριμένο έργο και τους καταθέσαμε την άποψη της υπηρεσίας», ανέφερε  η κ.Βάσση συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν η υπηρεσία να υποχρεώνει όλους όσους διαθέτουν  περιούσιες μέσα στο Κάστρο να τοποθετήσουν ξύλινα κουφώματα και να μη ισχύει το ίδιο και για τα δημόσια κτήρια.

«Ενημερώσαμε τους εταίρους ότι σε αντίστοιχο έργο στην Ρόδο, αναπαλαίωσης νεοκλασικού μέσω interreg, έχουν τοποθετηθεί ξύλινα κουφώματα οπότε τους προτρέψαμε να γίνει τι ίδιο και εδώ», τόνισε η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πήρε τόση διάσταση το θέμα.

«Ο δήμαρχος Χίου δεν με πήρε ποτέ ένα τηλέφωνο για να τον ενημερώσω για οτιδήποτε», ανέφερε καταλογίζοντας ακόμη και απειλητική συμπεριφορά από άτομα του Δήμου σε υπάλληλο της υπηρεσίας που εκτελούσε αυτοψία στους δρόμους της πόλης με τους παλιούς μπαβέδες.

Αναφορικά με την απόρριψη του έργου για το αντιπλημμυρικό της Καλοπλύτου καθώς δεν διέθετε την έγκριση της Αρχαιολογίας η Όλγα Βάσση ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη της υπηρεσίας για αυτό.

«Δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες για το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη,  καθώς η μελέτη κατατέθηκε για ένταξη τον  Απρίλιο και σε μας υποβλήθηκε τον Ιούνιο», ανέφερε η κ. Βάσση συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα φέρει ανασκαφές σε όλη την πόλη.

«Δεν ξέρω γιατί έγινε τόσο βεβιασμένα η κατάθεση της μελέτης καθώς δεν είχε τις  απαιτούμενες εγκρίσεις», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι είναι σε εκκρεμότητα για να εξεταστεί από το συμβούλιο.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας