Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

"Θετικοί" οι ναυτικοί για την παραχώρηση τμήματος του Οίκου Ναύτου στην ΑΕΝ Μηχανικών

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/11/2019 - 14:42

Στην ΑΕΝ Μηχανικών θα παραχωρηθεί, όπως όλα δείχνουν, τμήμα του κτιρίου του «Οίκου Ναύτου», σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου Βαγγέλης Αυγουλάς, που βρίσκεται από χθες στην Χιο.

Ο κ.Αυγουλάς πραγματοποίησε συναντήσεις με τα σωματεία συνταξιούχων ΝΑΤ, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μετά από διεξοδικές συζητήσεις αποφασίστηκε να δοθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο ο αχρησιμοποίητος εδώ και πολλά χρόνια όροφος του κτιρίου προκειμένου να φοιτήσουν τα 40 χιωτόπουλα που έχουν καταθέσει αίτηση μεταγραφής στην ΑΕΝ Μηχανικών και η σχολή αδυνατεί να τα απορροφήσει λόγο έλλειψης χώρων.

«Θα κάνουμε κάθε αιτουμένη επισκευή και διαμόρφωση προκείμενου μέχρι τον Δεκέμβρη να μπορέσουν τα παιδιά να φοιτήσουν στο κτίριο», ανέφερε ο κ Αυγουλάς.

Επόμενο βήμα είναι να έρθει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου προκειμένου να εγκρίνει την παραχώρηση τμήματος του κτηρίου στη Χίο στην ΑΕΝ Μηχανικών.

Παράλληλα αναφορικά με το αίτημα των ναυτικών για την τοποθέτηση ενός γιατρού, για συνταγογράφηση, στο κτίριο του οίκου Ναύτου ο πρόεδρος του τόνισε ότι εξετάζεται θετικά το αίτημα.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/01/2020 - 19:08
φωτο ΕΚΑΒ

Άγιο... είχε σήμερα Κυριακή πρωϊ οδηγός, που στην παραλιακή οδό Χίου - Βροντάδου, έχασε το έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω στα βράχια.

Από την σφοδρή σύγκρουση προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο υλικές ζημιές, ενώ ο οδηγός βγήκε από αυτό με λίγες μόνο αμυχές.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπως εξακρίβωσε στη συνέχεια η τροχαία δεν διέθετε άδεια οδήγησης και συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου.