Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

"Θετικοί" οι ναυτικοί για την παραχώρηση τμήματος του Οίκου Ναύτου στην ΑΕΝ Μηχανικών

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/11/2019 - 14:42

Στην ΑΕΝ Μηχανικών θα παραχωρηθεί, όπως όλα δείχνουν, τμήμα του κτιρίου του «Οίκου Ναύτου», σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου Βαγγέλης Αυγουλάς, που βρίσκεται από χθες στην Χιο.

Ο κ.Αυγουλάς πραγματοποίησε συναντήσεις με τα σωματεία συνταξιούχων ΝΑΤ, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μετά από διεξοδικές συζητήσεις αποφασίστηκε να δοθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο ο αχρησιμοποίητος εδώ και πολλά χρόνια όροφος του κτιρίου προκειμένου να φοιτήσουν τα 40 χιωτόπουλα που έχουν καταθέσει αίτηση μεταγραφής στην ΑΕΝ Μηχανικών και η σχολή αδυνατεί να τα απορροφήσει λόγο έλλειψης χώρων.

«Θα κάνουμε κάθε αιτουμένη επισκευή και διαμόρφωση προκείμενου μέχρι τον Δεκέμβρη να μπορέσουν τα παιδιά να φοιτήσουν στο κτίριο», ανέφερε ο κ Αυγουλάς.

Επόμενο βήμα είναι να έρθει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου προκειμένου να εγκρίνει την παραχώρηση τμήματος του κτηρίου στη Χίο στην ΑΕΝ Μηχανικών.

Παράλληλα αναφορικά με το αίτημα των ναυτικών για την τοποθέτηση ενός γιατρού, για συνταγογράφηση, στο κτίριο του οίκου Ναύτου ο πρόεδρος του τόνισε ότι εξετάζεται θετικά το αίτημα.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 30/03/2020 - 06:41

Σε πρόσφατη έκθεση του ΕΟΔΥ παρουσιάζονται τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00.

Έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 1156 κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων 95 νέα σε σχέση με χθες 28/03/2020 

Σοβαρά κρούσματα COVID-19: Έχουν καταγραφεί 38 θάνατοι σε ασθενείς με COVID-19, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα
Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Άλλοι 5 ασθενείς έχουν εξέλθει από τη ΜΕΘ.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν εξετάσεις
για τον νέο κορωνοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά),
έχουν συνολικά ελεγχθεί 15151 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 970 (6.4%) θετικά στον κορωνοϊό
Σημειώνεται πως  Ελλάδα βρίσκεται πλέον -με 1.061 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 28 Μαρτίου- στην 40ή θέση παγκοσμίως, σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 32ης που βρισκόταν πριν μία εβδομάδα.

Η Ελλάδα εξάλλου έχει περίπου 102 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 66η θέση παγκοσμίως (έναντι της 55ης την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου) και μόλις στην 22η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 85.

Πηγή: skai.gr