Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

"Θετικοί" οι ναυτικοί για την παραχώρηση τμήματος του Οίκου Ναύτου στην ΑΕΝ Μηχανικών

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 05/11/2019 - 14:42

Στην ΑΕΝ Μηχανικών θα παραχωρηθεί, όπως όλα δείχνουν, τμήμα του κτιρίου του «Οίκου Ναύτου», σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου Βαγγέλης Αυγουλάς, που βρίσκεται από χθες στην Χιο.

Ο κ.Αυγουλάς πραγματοποίησε συναντήσεις με τα σωματεία συνταξιούχων ΝΑΤ, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μετά από διεξοδικές συζητήσεις αποφασίστηκε να δοθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο ο αχρησιμοποίητος εδώ και πολλά χρόνια όροφος του κτιρίου προκειμένου να φοιτήσουν τα 40 χιωτόπουλα που έχουν καταθέσει αίτηση μεταγραφής στην ΑΕΝ Μηχανικών και η σχολή αδυνατεί να τα απορροφήσει λόγο έλλειψης χώρων.

«Θα κάνουμε κάθε αιτουμένη επισκευή και διαμόρφωση προκείμενου μέχρι τον Δεκέμβρη να μπορέσουν τα παιδιά να φοιτήσουν στο κτίριο», ανέφερε ο κ Αυγουλάς.

Επόμενο βήμα είναι να έρθει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου προκειμένου να εγκρίνει την παραχώρηση τμήματος του κτηρίου στη Χίο στην ΑΕΝ Μηχανικών.

Παράλληλα αναφορικά με το αίτημα των ναυτικών για την τοποθέτηση ενός γιατρού, για συνταγογράφηση, στο κτίριο του οίκου Ναύτου ο πρόεδρος του τόνισε ότι εξετάζεται θετικά το αίτημα.

 

thetikoi_oi_naytikoi_gia_parahorisi_tmimatos_oikoy_nayti_se_aen_mihanikon

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 11/12/2019 - 16:26

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και εξόχως συμβολική δωρεά με πολλαπλά μηνύματα προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Angelakos Hellas S.A. δωρίζοντας στις Οινούσσες πενήντα κάδους ανακύκλωσης τριών ρευμάτων.

Οι κάδοι παραδόθηκαν στο Δήμο Οινουσσών, ο οποίος μερίμνησε για την τοποθέτησή τους στα δημοτικά κτίρια, τις υπηρεσίες, τα εκπαιδευτήρια και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών. Στόχος είναι η διαδικασία της ανακύκλωσης να γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής και στις Οινούσσες. Παράλληλα με την ανωτέρω δράση την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο Διευθυντής της Εταιρείας κ. Μανώλης Φραγκούλης αρμόδιος για την τήρηση των περιβαλλοντικών κανονισμών έκανε ομιλία και παρουσίαση στους σπουδαστές της ΑΕΝ πτυχές των ζητημάτων, που θα αντιμετωπίσουν στα πλοία και στα γραφεία, σχετικά με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Δημήτρης Ευαγ. Αγγελάκος και παρακολούθησε ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γ. Δανιήλ ευχαριστώντας την Εταιρεία για την εξαιρετικά εύστοχη πρωτοβουλία τους. Σε συνεργασία με το Δήμο Χίου έχει αναληφθεί πρωτοβουλία, ώστε από την αρχή του νέου Έτους να συλλέγονται σε container ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό και να αποστέλλονται στο κέντρο Ανακύκλωσης στη Χίο.