Θήλασαν... ελεύθερα έξω απ΄το Δημαρχείο

Γιορτή Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Μητρικού Θηλασμού
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 03/11/2019 - 18:33

Mε σκοπό το αυτονόητο,την εξοικείωση της κοινωνίας με τον Δημόσιο Μητρικό Θηλασμό και την απαγκίστρωσή της από κούφιους συντηρητισμούς εκτός τόπου και χρόνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 η Γιορτή του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού σε 50 πόλεις της Ελλάδας -και στη Χίο μπροστά στο Δημαρχείο- από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.

Μία μητέρα που θηλάζει το παιδί της είναι ένα θέαμα άξιο επιβράβευσης, αγνό και φυσιολογικό και είναι απορίας άξιον, πως μυαλά υπερφίαλα, υποκριτικά και παρά - μορφωμένα, φόρτωσαν ανυπόστατες ενοχές τις νέες μητέρες, τα ζευγάρια και την κοινωνία για το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο από το οποίο έχουμε περάσει όλοι μας και αποτελεί το θεμέλιο της ανάπτυξης των νεογνών όχι μόνο της ανθρωπότητας... αλλά και των περισσοτέρων ειδών που ζουν και μας συντροφεύουν σ' αυτόν τον πλανήτη.

Είναι ντροπή για τη σύγχρονη κοινωνία, οι νέες μητέρες που εκ των πραγμάτων έχουν έντονη επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα, να υποχρεώνονται να αντιμετωπίσουν την παράλογη κοινωνική προκατάληψη και να αναγκάζονται να θηλάζουν τα παιδιά τους σε άθλιες τουαλέτες, πάρκινγκ και αυτοκίνητα, εκτεθειμένες σε λογιών-λογιών κυνδίνους, λες κι έχουν κάτι να κρύψουν...σαν να 'ταν ένοχες που θα τους άξιζε να τους επιβληθεί... στενός ''κατ' οίκον περιορισμός''.

Η σημερινή εκδήλωση βροντοφωνάζει ότι ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!

 Η πανελλαδική αυτή κίνηση, που στη Χίο υποστηρίχτηκε και πραγματοποιήθηκε από: την ''Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χίου'', από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χίου, από τις Μαίες του ΕΦΚΑ Χίου και από τις Μαίες του Γενικού ''Σκυλίτσειου'' Νοσοκομείου Χίου...βοηθά τις μητέρες να απελευθερωθούν από την όποια συστολή τους και τις καλεί να συμπεριλάβουν το θηλασμό στην καθημερινότητά τους, δίνοντας στο παιδί τη φυσική του τροφή, τη στοργή και την παρηγοριά που έχει ανάγκη σε κάθε στιγμή, διατηρώντας και συνεχίζοντας το θηλασμό για όσο περισσότερο το επιθυμεί και το έχει ανάγκη η δυάδα μητέρας-παιδιού, πράγμα που είναι και το ιδανικό.

Κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης είναι: Tα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν όπου και όποτε το ζητήσουν, σε εστιατόρια, σε καφέ, σε παγκάκια...ελεύθερα κι ανεμπόδιστα!!!

 Στη Χίο πραγματοποιήθηκε ενημέρωση γύρω από Γυναικολογικά Ιατρικά θέματα που έχουν σχέση με τα βρέφη και το θηλασμό και με την καθοδήγηση από Μαίες πάνω σε πρακτικά θέματα, έγινε μια παρουσίαση, τρόπων αλληλοβοήθειας ανάμεσα στις θηλάζουσες, στις νέες μητέρες που είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να συναντηθούν, στο χώρο του δημαρχείου σήμερα το πρω'ι', που γέμισε από χαρούμενες φωνές, μητέρες και παιδιά-άλλα στην αγκαλιά, άλλα να τα κρατούν απ' το χέρι και άλλα στο καρτσάκι-ένα πραγματικά υπέροχο θέαμα! 

dimosios_thilasmos_me_stoho_tin_anadeixi_tis_simasias_toy

Σχετικά Άρθρα