
Εντείνεται ο προβληματισμός σχετικά με το έργο του 1ου τμήματος του Περιφερειακού δρόμου της πόλης και το εάν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές επί της εφαρμογής του - θυμίζουμε ότι μετά από χρόνιες περιπέτειες το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από λίγες εβδομάδες και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Μετά το συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Χίου που έχει ζητήσει ενημέρωση από τους ιθύνοντες του Δήμου, τώρα μια πρωτοβουλία, την οποία συνυπογράφουν ο Οικολογικός Άνεμος, ο Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος και η δημοτική παράταξη της "Χιακής Συμπολιτείας", προτρέπουν σ’ έναν περίπατο στον Παρθένη, όσους θέλουν να μάθουν και να δράσουν, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ο εν λόγω περίπατος… διαπιστώσεων έχει οριστεί για αύριο στις 4 μ.μ. με σημείο συνάντησης την εκβολή του ποταμού στη θάλασσα.
Αναλυτικά το κείμενο - πρόσκληση αναφέρει:
Η κατασκευή της παρακαμπτήριας-περιφερειακής οδού στον Παρθένη θέτει μια σειρά από ερωτήματα. Μήπως στα πολλά χρόνια που πέρασαν από την εκπόνηση της μελέτης που δικαιολογούσε την κατασκευή έχουν αλλάξει τα δεδομένα; Μήπως αποδεικνύονται δραματικές οι επιπτώσεις στην φυσιογνωμία και το περιβάλλον της περιοχής; Μήπως η φιλοσοφία τέτοιων έργων έχει ξεπερασθεί και οι ήπιες παρεμβάσεις θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα; Μήπως τα συμφέροντα εργολάβων δεν συμπίπτουν με το καλό της πόλης; Μήπως πρέπει να προλάβουμε για να σώσουμε και να διορθώσουμε;
Θα μάθουμε και θα δράσουμε, άμεσα. Ξεκινάμε με ένα περίπατο-περπάτημα από την εκβολή του Παρθένη στη θάλασσα (σημείο συνάντησης) μέχρι το γεφυράκι στο Βαρβάσι. Την Πέμπτη στις 4μμ.
Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις, κόμματα, φορείς, άλλες συλλογικότητες, βουλευτές και αιρετοί που θέλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον περίπατο-περπάτημα της Πέμπτης μπορούν να στείλουν email στο potamosparthenis@gmail.com.
Έχουν δηλώσει συμμετοχή (με αλφαβητική σειρά):
Οικολογικός Άνεμος
Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου
Χιακή Συμπολιτεία»







































