Τιμάται η μνήμη της Μικρασιάτισας Αγίας Παρασκευής

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 23/07/2020 - 07:08

Όπως κάθε χρόνο η Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας τιμά τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής στο όμορφο, κατανυκτικό και γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής Καστέλλου που κτίστηκε το 1936 από το μόχθο και τον ιδρώτα των κατοίκων του Συνοικισμού και τους απανταχού πρόσφυγες από την Αγία Παρασκευή Κρήνης Μικράς Ασίας.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την ευλογία και επιστασία του Σεβ. Μητροπολίτη Χίου Μάρκου, ο οποίος είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Αγιοπαρασκευουσίων.

Μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες, αναμεμειγμένες με την οπτική εικόνα του Κιόστε της Μικρασίας εκεί απ’ όπου ξεριζώθηκαν οι περισσότεροι Αγιοπαρασκευούσοι της Χίου, θα ξυπνήσουν και φέτος κατά τη διάρκεια του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού που θα πραγματοποιηθεί στις 19:15 του Σαββάτου 25/7 και της περιφοράς της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Παρασκευής. 

Ο Όρθρος θα αρχίσει στις 07:00 το πρωί της Εορτής και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκου.

Φέτος η Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων αποφάσισε με προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου να τιμήσει οφειλετικώς τον Ιατρικό κόσμο της Χίου στα πρόσωπα:

 Α. Της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Χίου κ. Ελένης Κανταράκη απονέμοντας το Χρυσό Μετάλλιο της Ένωσης και ανακηρύσσοντάς την Επίτιμο Μέλος.

Β. Του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου κ. Ιωάννη Μανάρα απονέμοντας το Χρυσό Μετάλλιο της Ένωσης και ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Μέλος.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 19:00 θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Αγίας.

 

Σχετικά Άρθρα