Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μαρκέλλας στον Πειραιά

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 23/07/2022 - 06:47

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και θρησκευτικής λαμπρότητας τελέστηκε και φέτος η Θεία Λειτουργία κι η Αρτοκλασία προς τιμήν και μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης στο κέντρο του Πειραιά.

Την πανηγυρική εορτή τελεί με συνέπεια κάθε χρόνο η Χιακή Αδελφότητα Αττικοβοιωτίας "ο Κοραής".

Οπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ, πολλοί ήταν και φέτος οι προσκυνητές, που τίμησαν την εορτή μαζί με τον "Κοραή" και τους Χιώτες και Αιγνουσιώτες του Πειραιά.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, η χιώτικη αυτή συγκέντρωση ανάγεται στους πρώτους εποίκους του Πειραιά, που δώρισαν στον Ναό την μεγαλοπρεπή Εικόνα της Αγ. Μαρκέλλας στις αρχές του 20ου αιώνα. Παράλληλα εκπληρώνουν και το ευλαβές τάμα των γονέων τους οι χιώτικες οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου, που πάντα πλαισιώνουν το Δ.Σ. του "Κοραή". Αισιόδοξο μήνυμα ότι από φέτος την μέριμνα και προετοιμασία ανέλαβε εκτός από την κα Λίλιαν Σιδεράτου-Δρακωνάκη και την κα Ειρήνη Σιδεράτου-Χάδιαρη, η εγγονή της τελευταίας Αλεξάνδρα Γκιάλα για να συνεχιστεί η οικογενειακή παράδοση. Παρόντες ήταν ακόμη ο ταμίας του "Κοραή" κ. Κυριάκος Τσιπούρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκουσίων κ. Σταμάτης Χονδρογιωργάκης, ο τ. Πρόεδρος των Κουρουνιωτών κ. Στέλιος Μιχαλάκης κ.α.

 

Σχετικά Άρθρα