Την Κυριακή ο 2ος ορεινός αγώνας στις Καρυές

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 28/04/2022 - 14:39

Με την συμμετοχή περισσότερων από 200 αθλητών, εκ των οποίων οι 40 εκτός Χίου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά ο αγώνας ορεινού τρεξίματος 2ος Chios Hard Stone Trail στην ευρύτερη περιοχή των Καρυών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Χριστόφορος Μερούσης, ο αριθμός συμμετοχών είναι ικανοποιητικός και αποδεικνύει το ενδιαφέρον των αθλητών στην δεύτερη αυτή διοργάνωση.

Στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνας αναφέρθηκε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Χαράλαμπος Ιατρουδέλλης, που δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από τον αριθμό των συμμετοχών.

Ειδικότερα Η διοργάνωση έχει 3 διαδρομές:

Chios Hard Stone Trail - 5 χλμ με θετική υψομετρική 227μ.:

Η διαδρομή του αγώνα μήκους5χλμ και 227μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν. Επίσης είναι μια εύκολη διαδρομή καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική.

Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού.

Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους.

Chios Hard Stone Trail - 12 χλμ με θετική υψομετρική 670μ.:

Η διαδρομή του αγώνα μήκους 12χλμ και 670μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής).

Είναι μια εισαγωγή στο trailrunning. Η διαδρομή είναι απαιτητική και απευθύνεται σε προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Τον αγώνα θα πλαισιώσουν και πολιτιστικά δρωμενα όπως ανέφερε η γραμματέας του συλλόγου Χρυσούλα Νεαμονίτη.

Ειδικότερα το Σάββατο, παραμονή του αγώνα θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Λεωνίδα Αθανασόπουλο για το ορεινό τρέξιμο ενώ θα ακολουθήσει pasta party για όλους τους αθλητές.

Την Κυριακή θα υπάρχει από τις 9 το πρωί ανοιξιάτικη αγορά προϊόντων από το Δημοτικό Σχολείο Καρύων και μετά το τέλος του αγώνα χορευτική εκδήλωση από τον πολιτιστικό σύλλογο Νεοχωρίου.

Χορηγοί του αγώνα ο Δήμος Χίου και η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη να τονίζει ότι μέσα από την άμιλλα και τον αθλητισμό προάγονται οι άνθρωποι, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στέλιος Καμπούρης υπογράμμισε ότι αυτές οι συνεργασίες προάγουν τα συμφέροντα του τόπου.

 

2os_agonas_oreinoy_treximatos_stis_karyes_tin_kyriaki

Σχετικά Άρθρα