Την μονιμοποίηση τους ζητούν οι συμβασιούχοι του Δήμου Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 24/05/2022 - 14:44

Στην είσοδο του Δημαρχείου Χίου συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης συμβασιούχοι του Δήμου Χίου διεκδικώντας την μονιμοποίηση τους, στο πλαίσιο πανελλαδικής 24ωρης απεργίας.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, κυρίως των κοινωνικών δομών, καλύπτουν το 1/3 των εργαζομένων ενώ κάποιοι από αυτούς εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για πολλά χρόνια.

«Στο ΝΠΔΔ εργάζονται αυτή την στιγμή 32 άτομα μέσω ΕΣΠΑ με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για πολλά χρόνια», ανέφερε η Μίνα Χριστοφή μόνιμη υπάλληλος του Νομικού Προσώπου.

Συμπαραστάτης στον αγώνα των συμβασιούχων και ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Χίου με την πρόεδρο του Σοφία Γατανά να τονίζει ότι οι συμβασιούχοι βρίσκονται συνεχώς υπό καθεστώς ομηρίας και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Παρών στην κινητοποίηση ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Νικήτας που υπογράμμισε ότι πάγια θέση είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Για την αναγκαιότητα των συμβασιούχων εργαζομένων στις κοινωνικές δομές μίλησε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιάννης Μαναρας που τόνισε ότι οι συμβάσεις των συγκεκριμένων θα συνεχίσουν να ανανεώνονται όσο υπάρχει το ΕΣΠΑ και σίγουρα όσο υπάρχει η παρούσα διοίκηση.

Δικαστικά διεκδικούν την μονιμοποίηση τους οι 23 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν στο Δήμο Χίου λόγω της πανδημίας οι οποίοι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα έτσι ώστε να μην απολυθούν στις 31 Μαΐου που λήγει η σύμβαση τους.

«Για μας είναι θετικό που θα παραμένουν στην εργασία τους μέχρι τις 5 Οκτωβρίου που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά καθώς η υπηρεσία έχει αυξημένες ανάγκες και η κοινωφελή αργεί ακόμη», ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Αναγνώστου.

na_monimopoiithoyn_oi_symvasioyhoi_ton_domon

Σχετικά Άρθρα