Χίος, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

Τραυματισμός από πλακάκια… πατινάζ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 11/01/2018 - 16:02
Τραυματισμός σε πλακάκια... πατινάζ

Με διάστρεμμα στο πόδι έφυγε με ασθενοφόρο για το Νοσοκομείο συμπολίτισσα μας στις 10.30 π.μ. στην οδό Αργέντη, όταν εξαιτίας πλακακιού… μπάνιου, που υπήρχε σε ένα πεζοδρόμιο, γλίστρησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Όπως κατήγγειλαν καταστηματάρχες, οι τραυματισμοί στο σημείο αυτοί είναι συχνοί, χωρίς η ιδιοκτήτρια του καταστήματος να ευαισθητοποιείται. Σε ερώτηση μας στην ίδια, μας είπε ότι δεν κατάλαβε το επεισόδιο, που έγινε μπροστά στο μαγαζί της, κάτι που αναστάτωσε πάντως όλη την οδό Αργέντη, μαζί με την έλευση του ασθενοφόρου και ότι το πλακάκι είναι ασορτί με το εσωτερικό του καταστήματος, όπου το πλακάκι είναι το…ίδιο!

Ως γνωστόν πάντως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, δεν επιβάλλεται ένας ενιαίος τύπος πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα οι πλάκες που τοποθετούνται σ’ αυτά να είναι στην κυριολεξία δειγματολόγιο, κάτι που εκτός από την χείριστη αισθητική, που δίνει στην Πόλη, καθίσταται σε περίπτωση βροχής επικίνδυνο και το απλό βάδισμα.

gynaika_traymatistike_logo._plakakion_sto_pezodromio

Πλακάκι... χειρουργείου στο πεζοδρόμιο
Ολη η οδός Αργέντη αναστατώθηκε

Σχετικά Άρθρα

Το MELTEMI καλεί τους τοπικούς φορείς της Χίου
Πέμ, 15/11/2018 - 18:08

Ο μήνας Οκτώβρης ξεκίνησε πολύ δυναμικά για το έργο MELTEMI. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση των πρώτων δράσεων του προγράμματος (MELTEMI@School & Blue Café), προμηνύουν τη συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων με σύμμαχο την τοπική κοινωνία της Χίου για την αντιμετώπιση του μείζονος παγκόσμιου προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), και το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω) του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, προσκαλούν τους τοπικούς φορείς της Χίου σε Τριήμερη Συνάντηση Εργασίας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τον σχεδιασμό δράσεων ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα στο νησί της Χίου.

Η Συνάντηση έχει σκοπό την ενίσχυση της διαχειριστικής ικανότητας των τοπικών αρχών αλλά και της κοινωνίας για την αποτελεσματική μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτής, θα παρουσιαστούν τα εργαλεία και οι βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούνται διεθνώς, ώστε οι συμμετέχοντες να επιλέξουν, να προσαρμόσουν, και να υιοθετήσουν τα καλύτερα εργαλεία και τις αποτελεσματικότερες πρακτικές διαχείρισης θαλάσσιων απορριμμάτων για την περιοχή της Χίου.

Η Τριήμερη Συνάντηση Εργασίας των Φορέων της Χίου θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες 30.11 – 02.12.2018 στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» (Μ. Λιβανού 51) και θα αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία Εθνικών Σχεδίων Δράσης ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2271082777 ή στο secreteriat@mariatsakosfoundation.gr (Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»).