Χίος, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Τρεχάτε ποδαράκια μου… για να θωρακιστούν τα Λημνιά

Επειδή το προηγούμενο έργο έγινε εντός του λιμανιού, τώρα μελετούν το πως θα προστατευθεί από τους ισχυρούς νοτιάδες με επέκταση του λιμενοβραχίονα
Δευ, 02/02/2015 - 15:44

Μετά τα σύννεφα σκόνης που σκέπασαν και τη Χίο το τελευταίο διήμερο, από σήμερα άρχισε να καθαρίζει σταδιακά η ατμόσφαιρα, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή μας άφησαν πίσω τους προβλήματα, με κυριότερα εκείνα στο λιμανάκι των Λημνιών στη Βολισσό και τις πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές, από τα καμένα νοτιόχωρα (Βέσσα-Λιθί-Ελίντα) μέχρι τα Καρδάμυλα και τις Αμάδες, όπου επενέβη η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Επίσης σήμερα το πρωί αποκαταστάθηκαν και τελευταία προβλήματα – λόγω καιρού- στην ηλεκτροδότηση περιοχών της Χίου.

Οι νότιοι άνεμοι της τάξεως των 10 με 11 μποφόρ έπληξαν, όπως ήταν αναμενόμενο, το λιμανάκι των Λημνιών, βγάζοντας βάρκες στη στεριά και προκαλώντας ζημιές στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα,  με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλη Μπελέγρη, να δηλώνει στο Ράδιο – ΑΛΗΘΕΙΑ ότι από τη στιγμή που δεν έγιναν τα αυτονόητα για την θωράκισή του, στα πλαίσια του τουριστικού έργου που έγινε εκεί, τώρα πρέπει το Υπουργείο Τουρισμού να εγκρίνει τη δημοπράτηση νέου έργου για την επέκταση του λιμενοβραχίονα.

Για το σκοπό αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν οι πιστώσεις που προέκυψαν από την έκπτωση που έλαβε το έργο, το οποίο έγινε εντός του λιμένα, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και που τελικά κόστισε 2,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εξασφαλίστηκαν από το τομεακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Τουρισμού.

Όπως τόνισε ο κ Μπελέγρης Λιμενικό Ταμείο και ΕΟΤ έχουν εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες και εφόσον άμεσα γίνει η γραφειοκρατική διαδικασία από το υπουργείο θα μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο, που θα προφυλάξει από τους ισχυρούς νοτιάδες τα Λημνιά.

«Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά», ομολογεί ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και ήδη έχει ενημερώσει σχετικά τους νέους βουλευτές Χίου, προσδοκώντας την παρέμβασή τους για να επισπευστούν οι διαδικασίες μήπως και τελικά μέχρι τον επόμενο Νοέμβρη ολοκληρωθεί το έργο.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 20:09

Αυτή τη φορά η βροχή έδεσε με τη φωτεινότητα, τα Χριστούγεννα δέθηκαν και αυτά με τις καιρικές τους συνθήκες, το Αργέντικο έλαμψε ακόμα και κάτω από… ομπρέλες.

Έτσι παρά την βροχή, το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο έλατο φωτίστηκε, το Αργέντικο έλαμψε σε κάθε γωνιά του και περιμένει κάτω από καλύτερες συνθήκες όσοι επιθυμούν να το επισκεφθούν όλο αυτό το διάστημα των γιορτών.

Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης και η σύζυγος του, ζεστοί πάντα στην φιλοξενία τους παρέθεσαν ένα μικρό γεύμα στις αρχές και τους φίλους τους, ενώ ο Μητροπολίτης Χίου δεν παρέλειψε μαζί με τα «Χρόνια πολλά» να ευχηθεί ιδιαιτέρως στους ναυτικούς μας.

Παρόντες στην γιορτή ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης Αντιναύαρχος Λ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής και λοιπές αρχές.

to_paramythi_ton_hristoygennonargentiko_2019_christmas_fairy_tailargentiko_2019

Το γεγονός για άλλη μαι χρονιά κάλυψε εκτός των τοπικών τηλεοπτικό συνεργείο του ΑντέναΣπάνιο αλλά τρεις... Ταξίαρχοι μαζί έστω και με πολιτική περιβολή