Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Τρεχάτε ποδαράκια μου… για να θωρακιστούν τα Λημνιά

Επειδή το προηγούμενο έργο έγινε εντός του λιμανιού, τώρα μελετούν το πως θα προστατευθεί από τους ισχυρούς νοτιάδες με επέκταση του λιμενοβραχίονα
Δευ, 02/02/2015 - 15:44

Μετά τα σύννεφα σκόνης που σκέπασαν και τη Χίο το τελευταίο διήμερο, από σήμερα άρχισε να καθαρίζει σταδιακά η ατμόσφαιρα, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή μας άφησαν πίσω τους προβλήματα, με κυριότερα εκείνα στο λιμανάκι των Λημνιών στη Βολισσό και τις πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές, από τα καμένα νοτιόχωρα (Βέσσα-Λιθί-Ελίντα) μέχρι τα Καρδάμυλα και τις Αμάδες, όπου επενέβη η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Επίσης σήμερα το πρωί αποκαταστάθηκαν και τελευταία προβλήματα – λόγω καιρού- στην ηλεκτροδότηση περιοχών της Χίου.

Οι νότιοι άνεμοι της τάξεως των 10 με 11 μποφόρ έπληξαν, όπως ήταν αναμενόμενο, το λιμανάκι των Λημνιών, βγάζοντας βάρκες στη στεριά και προκαλώντας ζημιές στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα,  με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλη Μπελέγρη, να δηλώνει στο Ράδιο – ΑΛΗΘΕΙΑ ότι από τη στιγμή που δεν έγιναν τα αυτονόητα για την θωράκισή του, στα πλαίσια του τουριστικού έργου που έγινε εκεί, τώρα πρέπει το Υπουργείο Τουρισμού να εγκρίνει τη δημοπράτηση νέου έργου για την επέκταση του λιμενοβραχίονα.

Για το σκοπό αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν οι πιστώσεις που προέκυψαν από την έκπτωση που έλαβε το έργο, το οποίο έγινε εντός του λιμένα, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και που τελικά κόστισε 2,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εξασφαλίστηκαν από το τομεακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Τουρισμού.

Όπως τόνισε ο κ Μπελέγρης Λιμενικό Ταμείο και ΕΟΤ έχουν εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες και εφόσον άμεσα γίνει η γραφειοκρατική διαδικασία από το υπουργείο θα μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο, που θα προφυλάξει από τους ισχυρούς νοτιάδες τα Λημνιά.

«Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά», ομολογεί ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και ήδη έχει ενημερώσει σχετικά τους νέους βουλευτές Χίου, προσδοκώντας την παρέμβασή τους για να επισπευστούν οι διαδικασίες μήπως και τελικά μέχρι τον επόμενο Νοέμβρη ολοκληρωθεί το έργο.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 20:45

Ο καλός μας καθηγητής, ο ... Ίμβριος Τάσσος Φούτσος έφυγε απ' την ζωή.

Η ΕΛΜΕ για τον θάνατο του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Χίου εκπροσωπώντας σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού μας, εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του εκλεκτού, πρώην συναδέλφου Καθηγητή Μαθηματικών  Αναστάσιου Φούτσου, που τόσο πρόωρα και απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας.

Ο κύριος Τάσος όπως όλοι τον γνωρίζαμε, ήταν υπόδειγμα ήθους και αφοσίωσης εκπαιδευτικού. Υπηρέτησε με συνέπεια, επιστημονική επάρκεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια το λειτούργημά του  επί σειρά ετών δίνοντας τον αγώνα του μέσα στις αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής σε σχολικές μονάδες του νησιού, καθώς και Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χίου. Υπήρξε ένας  εξαιρετικός παιδαγωγός, ένας υπέροχος συνεργάτης και κυρίως ένας σπάνιος, αληθινός Άνθρωπος που τιμούσε με την ήρεμη χαμογελαστή παρουσία και το ήθος του το χώρο της εκπαίδευσης και την τοπική κοινωνία.

Τιμώντας τη μνήμη του, το ήθος και την πολυετή προσφορά του, το ΔΣ αποφάσισε: αντί στεφάνου να καταθέσει ένα συμβολικό ποσό  για τη ενίσχυση κοινωφελούς σκοπού, να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στη νεκρώσιμη ακολουθία και να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στoν τοπικό τύπο.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Καλό σου ταξίδι κύριε Τάσο.  Η τεράστια προσφορά σου στην εκπαίδευση αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας"