Τριήμερο εθνικό πένθος για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Τετ, 01/03/2023 - 10:47

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με απόφαση του πρωθυπουργού.

Όπως έγινε γνωστό το τριήμερο εθνικό πένθος τίθεται σε ισχύ από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Στους 36 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης, οι επτά από τους 36 νεκροί είναι απανθρακωμένοι. Νοσηλεύονται επίσης 66 τραυματίες, οι 60 εκ των οποίων σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι έξι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι περισσότεροι τραυματίες βρίσκονται στη Λάρισα, όπως γνωστοποίησε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Εκεί έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων, παρουσία αξιωματικών και ειδικών ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Aπό τον Σύλλογο Γυναικών Χίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο  Σύλλογος γυναικών Χίου εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων .Εχουμε συγκλονιστεί από τον  χαμό τόσων ανθρώπων ,ιδιαίτερα νέων παιδιών.

Αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα έχει αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που μετρούν τις ζωές μας με την λογική κόστους-οφέλους και θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες σε αυτή τη λογική που θεωρείται κόστος για το κράτος και όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η σημερινή πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και ασφαλείς συγκοινωνίες ,σύγχρονες με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες των υπηρεσιών και των λαϊκών οικογενειών.

Παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Σχετικά Άρθρα