Χίος, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Β. Παππάς: Ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τον ΦΠΑ

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΙ "ΕΛΠΙΔΕΣ" ΤΗΣ ΠΕΔ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 27/03/2018 - 14:42

Δεν αποθαρρύνονται από το σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. οι επαγγελματίες αλλά και οι αιρετοί της Χίου, εκτιμώντας ότι ακόμη η κατάσταση είναι ανατρέψιμη.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Βασίλης Παππάς, που συγκάλεσε σύσκεψη φορέων στο επιμελητήριο, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Έχουμε ακόμη ελπίδες να το παλέψουμε προτάσσοντας την νησιωτικότητα και με δεδομένο ότι η Ε.Ε. δεν έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή δεν εντάσσεται στα λεγόμενα προαπαιτούμενα ενός μνημονίου», αναφέρει ο Βασίλης Παππάς, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη δυσπιστία και στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, μέτρο που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως αντισταθμιστικό .

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά και η χάραξη κοινής γραμμής διεκδίκησης με τα άλλα νησιά, την Λέσβο και την Σάμο, έτσι ώστε κάθε κινητοποίηση να έχει παναιγιακό χαρακτήρα, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο Χίου, το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

«Έχουμε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό  κοινοβούλιο με βασικό μας επιχείρημα το ότι υπάρχει μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ και σε άλλα νησιά της Ε.Ε., αντισταθμίζοντας έτσι τις αρνητικές συνέπειες της νησιωτικότητας», αναφέρει ο δήμαρχος Χίου, συμπληρώνοντας ότι «δεν είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά πιστεύουμε ότι κάθε  «αντισταθμιστικό» μέτρο πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί πιλοτικά και μετά να ισχύσει».

ehoyme_prosfygei_sto_eyropaiko_koinovoylio_gia_ton_fpa

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/11/2018 - 15:17

Το «πράσινο φως» στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των υδατοδρομιών άναψε το νέο νομοσχέδιο  που ψηφίστηκε στις 11 Οκτωβρίου.

«Η  Περιφέρεια καλεί τα Λιμενικά Ταμεία από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε τηλεδιάσκεψη στις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να εξεταστεί το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Γιάννης Ξενάκης.

«Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας προβλέπει  10  υδατοδρόμια σε νησιά του Βορείου Αιγαίου που θα τα συνδέει τόσο μεταξύ τους όσο και με νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ωστόσο είναι στη βούληση και την πολιτική των διοικήσεων των λιμενικών ταμείων αν θα προχωρήσουν σε μελέτες και αναζήτηση ιδιωτών για την δημιουργία και δρομολόγηση υδροπλάνων στα νησιά», συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης .

prasino_fos_gia_10_ydatodromia_sto_v_aigaio