Βάζουν τα "θεμέλια" της Στέγης για τα Αυτιστικά Άτομα οι Ομογενείς

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 02/08/2023 - 13:40

H επιστροφή των oμογενών στη Χίο για τις εργασίες του Συνεδρίου τους φέρνει πιο κοντά και στην υλοποίηση του ονείρου του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αλλά και Κέντρου Διημέρευσης Αυτιστικών Ατόμων στην Χίο.

Τα Χιακά Σωματεία ΗΠΑ και Καναδά είναι εκείνα που ξεκίνησαν την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την ωρίμανση του έργου ώστε στη συνέχεια αυτό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων, Αντώνης Ζερβάκης.

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν γι’αυτό το σκοπό 114.000 ευρώ με τα οποία θα πληρωθεί η μελέτη του έργου αλλά και οι αδειοδοτήσεις ώστε να γίνει η διαμόρφωση του χώρου (κατεδάφιση παλαιών οικημάτων) που θα αναγερθεί η νέα δομή. Εκτός των χρημάτων που έχουν δοθεί ήδη από ομογενείς μέσω των σωματείων τους επιδιώκεται την Παρασκευή το πρωί, μετά τον Αρχιερατικό Αγιασμό που θα γίνει στο χώρο ανέγερσης της στέγης (σε ακίνητο του νοσοκομείου στην Μπέλα Βίστα) να συγκεντρωθούν κι άλλα χρήματα στα πλαίσια ενός φιλανθρωπικού περίπατου που θα γίνει από το ύψος του ΝΟΧ μέχρι την πλατεία, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος των Χιακών Σωματείων ΗΠΑ - Καναδά Δημήτρης Καλαφάτης.

Η οργάνωσή τους χρηματοδότησε αρχικά το λεωφορείο των «Ιώνων», αλλά όπως είπε και Κώστας Αλμυρούδης από το Σύλλογο των Χιωτών του Συλλόγου Cleveland, στην πορεία διαπίστωσαν ότι οι ανάγκες των ΑμεΑ ήταν πολύ μεγαλύτερες γι΄αυτό και εστίασαν στη συνέχεια στη στέγη των αυτιστικών ατόμων.

Όπως είπε ο κος Ζερβάκης η προμελέτη του έργου θα παρουσιαστεί στους ομογενείς το πρωί του Σαββάτου στο Ομήρειο, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου. Εκτιμά ότι μέσα σε 12 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και θα έχουν ληφθεί οι άδειες ώστε στη συνέχεια το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 3 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση των κτηριακών υποδομών, την προμήθεια του εξοπλισμού και για τις δύο δομές αλλά και την προμήθεια δύο λεωφορείων. Στη συνέχεια και όσον αφορά το κόστος λειτουργίας του υπάρχει πρόβλεψη χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

xekina_ayrio_to_9o_synedrio_apodimon_hion

Σχετικά Άρθρα