Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Β.Βίγκας: Παραμένει υψηλός ο αριθμός των φιλοξενουμένων στην ΒΙΑΛ πάρα την αποσυμφόρηση

ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΧΑΛΚΟΥΣΟΙ- ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 07/07/2020 - 14:18

Για μια κατάσταση που ολοένα και επιδεινώνεται στο Χαλκειός κάνει λόγο ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας τονίζοντας ότι αν και έχουν φύγει αρκετά άτομα από την ΒΙΑΛ η καθημερινότητα των κατοίκων έχει αρκετά προβλήματα.

«Υπάρχουν σκηνές σε χωράφια που έχουν εγκαταλειφθεί καθώς οι μετανάστες έφυγαν, αλλά ο αριθμός παραμένει μεγάλος», ανέφερε ο κ. Βίγκας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Χαλκειούς τόνισε, αναφορικά με τις αποζημιώσεις που περιμένουν οι κάτοικοι ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διασταύρωσης των στοιχείων.

«Έχουμε να πάρουμε αποζημιώσεις από το 2017 και αυτές που πήραμε αφορούσαν το 2016», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Χαλκειούς συμπληρώνοντας ότι οι κάτοικοι έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα καθώς έχουν πληγεί οικονομικά.

«Η καθημερινότητα στο χωριό δυστυχώς έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν προβλήματα και φθορές στην περιουσία τους» ,είπε ο κ. Βίγκας παραθέτοντας δυο περιστατικά των τελευταίων ημερών που έγιναν στο Χαλκειός και σύμφωνα με τον ίδιο δείχνουν την ανασφάλεια με την οποία ζουν οι κάτοικοι.

«Πριν δυο βράδια ένας  νεαρός κάτοικος επιστρέφοντας σπίτι του γύρω στις 2.π.μ  είδε στο γκαράζ του δυο μετανάστες που είχαν μπει για να πάρουν εργαλεία και μάλιστα ο ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι, όταν ο νεαρός έβαλε τις φωνές για να ειδοποιήσει τους γονείς του. Επίσης ένας ακόμη χωριανός επέστρεφε ξημερώματα από την εργασία του και είδε δυο μετανάστες να φεύγουν από την αυλή του» ανέφερε ο πρόεδρος του Χαλκειούς, τονίζοντας και στις δυο περιπτώσεις ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που όμως, σύμφωνα με τον κ. Βίγκα, δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 11:10

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι μόνη της απέναντι στην Τουρκία, κατέθεσε ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Κώστας Μαρδάς στο «Ράδιο Αλήθεια» σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Ο κ Μαρδάς τόνισε ότι «τώρα μετράμε τους φίλους μας», υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής η Ε.Ε έχει σταθεί ρητορικά δίπλα μας, ενώ αναφορικά με την στάση της Γερμανίας , που έχει και την προεδρία της Ε.Ε αυτή την περίοδο, την χαρακτήρισε ως «διαμεσολαβήτρια χώρα».

«Εκτιμώ ότι δεν έχουμε συμμάχους που θα σταθούν δίπλα μας σε μια πιο δυναμική στάση. Είμαστε μόνοι μας» τόνισε ο κ Μαρδάς.

«Είναι ολοφάνερο ότι ο Ερντογάν έχει κακιώσει, μετά την υπογραφή με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ και θέλει να μας σύρει σε διάλογο», είπε ο κ. Μαρδάς συμπληρώνοντας ότι «η μοναδική χώρα που μπορεί να σταματήσει τον Ερντογάν είναι οι Η.Π.Α».

«Η επομένη κίνηση που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να απευθυνθεί προς της ΗΠΑ, καθώς, ως χώρα του ΝΑΤΟ, είμαστε υπό την Αμερικανική κηδεμονία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την στάση της Ελλάδας, ο κ. Μαρδάς εκτιμά ότι «πάμε καλά, αρκεί να αποφύγουμε τους παρορμητισμούς», ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί  και στην Κύπρο λέγοντας ότι « Η Κύπρος με τις ενέργειες για χάραξη ΑΟΖ μετέφερε την ένταση από την Πάφο στο Καστελόριζο».