Ξανά αντιμέτωποι με τα λύματα στον Αρμένη οι περίοικοι!

ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΝΕΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 01/02/2024 - 13:14

Στο ίδιο έργο θεατές είναι χρόνια τώρα οι κάτοικοι και επαγγελματίες στις εκβολές του ποταμού Αρμένη, λόγω της εκροής λυμάτων. Αυτό συνέβη και τις τελευταίες ημέρες με τους Ορέστη Πετράκη και Θόδωρο Αραμπατζή να καταγγέλλουν στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ότι η κατάσταση είναι αφόρητη εξαιτίας της δυσοσμίας.  Το πρόβλημα, είπαν, παρουσιάζεται όλο το χρόνο αλλά  λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που σχηματίζεται   έλος και είναι αντιμέτωποι και με τα κουνούπια.

«Από το 1985 έχω το σπίτι μου εδώ, 10 μέτρα από την κοίτη και χειμώνα - καλοκαίρι 4 παράθυρα είναι κλειστά, λόγω της δυσοσμίας», ανέφερε ο κος Αραμπατζής και σημείωσε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει γίνει δίκη κατά της ΔΕΥΑΧ, προ διετίας, όμως μέχρι σήμερα λύση δεν έχει δοθεί.

Οι κάτοικοι επανέφεραν το πρόβλημα στην επικαιρότητα μιας και τα τελευταία 24ωρα τα λύματα τρέχουν στον ποταμό και μάλιστα το γεγονός κατεγράφη, όπως είπε ο κος Αραμπατζής, από την Αστυνομία, το Λιμενικό και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Για το πρόβλημα ρωτήθηκε το πρωί σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, ο οποίος ανέφερε ότι εκπονείται προμελέτη για ενδιάμεσο αντλιοστάσιο αποδίδοντας τη  συχνότητα του προβλήματος στις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης που θέτουν εκτός λειτουργίας το σύστημα των αντλιών, το οποίο επανεκκινεί χειροκίνητα.

Σχετικά Άρθρα