Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Ξανά Πρόεδρος στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ο Γ. Αμπαζής

Τρί, 07/04/2015 - 11:13

Η εκτελεστική γραμματεία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της ότι συνήθλε χθες η ΕΓ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, με παρόντα 8 από τα 9 μέλη και νέος πρόεδρος επανεξελέγη ο Γιώργος Αμπαζής.

Αναλυτικά σημειώνει: "Ο πλειοψηφών συνδυασμός μέσω του Γ. Αμπαζή από την ΕΝΟΤΗΤΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), πρότεινε τη συγκρότηση της Ε.Γ. σε αντιπροσωπευτική βάση, προκειμένου να εκφραστούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συγκροτούν την Ε.Γ. στο προεδρείο, με βάση και τη θέληση των συναδέλφων όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές των αντιπροσώπων. Έτσι, προτάθηκε Πρόεδρος απ’ την ΕΝΟΤΗΤΑ, αντιπρόεδρος απ’ το ΜΕΤΑ και Γραμματέας απ’ την ΕΝΟΤΗΤΑ.

Η εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ κ. Σαραντινίδου, πρότεινε να δοθεί στο ΜΕΤΑ η θέση του Γραμματέα. Από την ΕΝΟΤΗΤΑ τονίστηκε μέσω του Γ. Αμπαζή ότι το Προεδρείο της Ε.Γ. πρέπει να ανταποκρίνεται στους νέους συσχετισμούς δυνάμεων έτσι όπως διαμορφώθηκαν. Κλείνοντας, κάλεσε τους συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ να σκεφθούν, να προβληματιστούν και να επανεξετάσουν τη στάση τους μπροστά στη νέα συνεδρίαση της Ε.Γ. την Τρίτη 22/4/2015.

Γι’ αυτό και εκλέχθηκαν σήμερα Πρόεδρος ο Γ. Αμπαζής και Γραμματέας η Σοφία Γατανά."

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 18:04

Προφανώς θα πρόκειται για παραδρομή, με δεδομένο και το επίπεδο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στον οποίο ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ έστειλε την παρακάτω επιστολή - διαμαρτυρία: 

 

Κύριε Πρόεδρε του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου,

 

     Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκλησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, με θέμα «την κυκλοφορία των οχημάτων στην προκυμαία της Χίου, κατά τις απογευματινές και βραδινές  ώρες, την θερινή περίοδο» ,που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

 

      Στη συνεδρίαση, ενώ είχαν προσκληθεί και καλώς, όλοι ο εμπλεκόμενοι  κρατικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, για τις επιπτώσεις της απαγόρευσης της εν λόγω κυκλοφορίας, σε κάθε έναν από αυτούς και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, παραλείψατε το δικό μας φορέα, παρά το γεγονός ότι η αρμόδια για την τελική απόφαση υπηρεσία, το Λιμεναρχείο είχε υποδείξει την πρόσκλησή μας!!

 

      Κατά τη συνεδρίαση και ενώ έγινε λόγος για την απουσία μας, υποδείξατε την παρουσία στο Δ.Σ. του κ. Πατεριμού ως εκπροσώπου των Α.με Α., ο οποίος προς τιμή του, αρνήθηκε τον ρόλο του εκπροσώπου μας, δηλώνοντας ότι βρίσκεται εκεί ως Δημοτικός Σύμβουλος.

 

      Σας  υπενθυμίζουμε ότι το σωματείο μας είναι και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής, στην οποία επίσης είστε πρόεδρος και στην οποία έχουμε ορίσει εκπρόσωπο, ως μέλος της επιτροπής με αναπληρωτή. Το σωματείο μας εξάλλου σας έχει ενημερώσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε τηλεδιάσκεψη, που αποτελεί προληπτικό μέτρο, για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού .

 

     Η συμπεριφορά αυτή απαξιώνει την κατηγορία των Α.με Α. από τη συμμετοχή τους στα κοινά και την κατάθεση των απόψεών τους,  που αφορούν στην προστασία των δικαιωμάτων τους, και για τα οποία αγωνίζονται  ενάντια σε κάθε μορφή περιθωριοποίησης  και απομόνωσης!!

 

     Ελπίζουμε  ότι έστω και εκ των υστέρων, θα λάβετε υπόψη τις απόψεις μας, οι οποίες εστιάζουν στη διατήρηση των ελεύθερων  πεζοδρομίων, των ραμπών και του οδηγού όδευσης τυφλών, και αποτελούν προϋπόθεση για την ανεμπόδιστη και ασφαλή διέλευση των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες, μητέρες με παιδικά καροτσάκια, μικρά παιδιά κλπ)  και των Α.με Α. και ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό!!