Ξεχάστε την κάθοδο οχημάτων από την Πασπάτη στη Βενιζέλου... μέχρι νεοτέρας

Γ. Ξενάκης: Προσβάσιμο το τμήμα μέχρι την πρώην λαχαναγορά - Παύση εργασιών στην περιοχή μέχρι να εξεταστεί η τύχη των ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 24/03/2022 - 13:23

Για χρονικό διάστημα το οποίο δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αλλά ελπίζεται να είναι το συντομότερο δυνατό, επί της ουσίας έχει τεθεί εκτός χρήσης ο οδικός άξονας καθόδου στο κέντρο της πόλης, από την Φιλίππου Πασπάτη, μέσω Ψυχάρη στη Βενιζέλου και η εναλλακτική που μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι κατεβαίνουν με όχημα από το Ριζάρι είναι η έξοδος στο κέντρο μέσω Εγκρεμού, στην οδό Πολυτεχνείου.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το υπό εξέλιξη αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη, που ειδικά στην Πασπάτη και στην Ψυχάρη - Τσελεπή, έφερε στο «φως» ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τα οποία θα πρέπει να εξετάσουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων και το τοπικό συμβούλιο.

Ενημερώνοντας σήμερα για την πορεία του έργου, ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Ξενάκης, σημείωσε ότι τμήμα της Πασπάτη - από τον πλάτανο μέχρι το ύψος της πλατείας της πρώην λαχαναγοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αφού έχει τσιμεντοστρωθεί και έχουν διαμορφωθεί και τα πεζοδρόμια, που είναι μεγαλύτερα σε πλάτος. Ωστόσο για το υπόλοιπο, αναμένονται οδηγίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και γι’αυτό το λόγο επί του παρόντος θα υπάρξει στη συγκεκριμένη περιοχή μια παύση εργασιών, ώστε ο ανάδοχος του έργου να μετακινηθεί σε άλλα έργα που έχει αναλάβει.

Αρχικά, είπε ο κύριος Ξενάκης, υπήρχε η σκέψη να συνεχιστούν οι εργασίες του αντιπλημμυρικού Καλοπλύτη στην έξοδό του -στην οδό Κανάρη- όμως εκτιμήθηκε ότι δεν αξίζει τον κόπο να ανοίξουν κι άλλη «πληγή» στο κέντρο. Στην παρούσα φάση δίνεται ένα περιθώριο 10 ημερών προσδοκώντας ότι μέσα σ’αυτό το διάστημα ίσως να υπάρξουν νεότερα από τις εκκρεμότητες που αφορούν τα ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ο κος Ξενάκης ανέφερε επίσης ότι όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι και τώρα εν’ όψει Πάσχα, προκειμένου να περιοριστεί η όχληση -λόγω έργων- στην αγορά, θα υπάρξει για ένα διάστημα 10 έως 12 ημερών, παύση εργασιών για το αντιπλημμυρικό στη ζώνη του εμπορικού κέντρου.

xehaste_kathodo_ohimaton_apo_paspati_se_venizeloy

Σχετικά Άρθρα