Ξεκίνησε η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία της Χίου

Τουλάχιστον 1.250 μαθητές και καθηγητές πρέπει να τα παραλάβουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Πέμ, 08/04/2021 - 13:58

Ξεκίνησε από σήμερα από τα φαρμακεία της Χίου η διάθεση των self tests για τον κορωνοϊό, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Λυκείων, που καλούνται από τη Δευτέρα να επανέλθουν στις σχολικές τάξεις ώστε το μάθημα να γίνεται δια ζώσης.

"H πλατφόρμα άνοιξε  και ήδη από τα 75 τεστ που λάβαμε έχουμε διαθέσει τα 30", ανέφερε πριν λίγο στο Ράδιο "Α" ο φαρμακοποιός Θανάσης Τσιλίμης.

Κάθε φαρμακείο, ανεξάρτητα από το που δραστηριοποιείτα,ι λαμβάνει το υλικό για 75 τεστ, τα οποίο όμως πρέπει να συσκευάσει σε μονάδες, περιλαμβάνοντας σε κάθε συσκευασία 6 κομμάτια.

"Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και καλό θα ήταν να γίνει κάτι μ'αυτό το θέμα, γιατί προσεχώς θα είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι", ανέφερε ο κος Τσιλίμης, επισημαίνοντας ότι οι φαρμακοποιοί συν τοις άλλοις διεκπεραιώνουν και τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς, στα οποία το τελευταίο διάστημα - λόγω των διαφόρων δημοσιευμάτων για το astrazeneka-  υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις και αλλαγές. 

Επιστρέφοντας στο ζήτημα των self tests να σημειώσουμε ότι συνολικά ο αριθμός των μαθητών των Λυκείων στο Νομό μας προσεγγίζει τους 900, ενώ των εκπαιδευτικών τους 350, όπως δήλωσε στην «Α» ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός.

Σε περίπτωση που μαθητής βρεθεί θετικός, τότε, είπε ο κος Ευαγγελινός, θα πρέπει να υποβληθεί σε rapid test και αν επαναληφθεί το ίδιο αποτέλεσμα θα μείνει 15 ημέρες καραντίνα, παρακολουθώντας τα μαθήματα είτε σε μια από τις τάξεις τηλεκπαίδευσης, είτε διαδικτυακά από την τάξη του σχολείου του,  διαδικασία για την οποία όμως το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν αντιδράσεις, λόγω προσωπικών δεδομένων.

Η τρίτη εναλλακτική που έχει είναι να μην παρακολουθήσει καθόλου μάθημα, αφού θα είναι ασθενής, οπότε δεν θα «γράφονται» απουσίες.

Με την επανέναρξη των μαθημάτων διαφώνησε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου, Σταύρος Σταυρινούδης, επισημαίνοντας ότι η επιστροφή στα σχολεία δεν γίνεται με ασφαλείς προϋποθέσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ εστίασε στην αναγκαιότητα επίσπευσης του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, μέσα στις διακοπές του Πάσχα, καυτηριάζοντας ότι από τους εμβολιασμούς,  μέσω των αδιάθετων δόσεων,  μέχρι τώρα στο νησί μας έχει εμβολιαστεί μόνο ένας καθηγητής!

Σχετικά Άρθρα