Ξεκίνησε ο "καταδρομικός" εμβολιασμός στο Νοσοκομείο Χίου

Διοικήτρια και Ιατρικός Σύλλογος προέτρεψαν τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 31/05/2021 - 11:23

Η επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” ξεκίνησε από σήμερα το πρωί στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου στο οποίο προστέθηκαν 3 νέες εμβολιαστικές γραμμές στις οποίες χορηγείται στους πολίτες το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson .

Ικανοποιημένη από την προσέλευση δήλωσε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, λέγοντας ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου, οι εμβολιαστικές γραμμές θα λειτουργούν και την Κυριακή, ενώ προς το παρόν υπολογίζεται ότι θα γίνονται 250 εμβολιασμοί ημερησίως μόνο σ'αυτές τις 3 γραμμές, στις οποίες προσέρχονται κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας.

Στο πλαίσιο της “καταδρομικής” αυτής επιχείρησης, που από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου θα συνεχιστεί με τη λειτουργία 12 γραμμών στο Κέντρο Υγείας Χίου, μπορούν να γίνουν 7.100 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, με το μονοδοσικό εμβόλιο, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια 6 επιπλέον νοσηλευτές από το “Αττικό” Νοσοκομείο Τα εμβολιαστικά κέντρα έχουν λειτουργούν στα κτίρια 1 και 2 του Νοσοκομείου, με είσοδο από  την παλιά πύλη του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις τους Πρόεδρος και Μέλη της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Χίου προέτρεψαν τους συμπολίτες να αδράξουν την ευκαιρία, επάρκειας εμβολίων και να δηλώσουν συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και στους ήδη προγραμματιζόμενους εμβολιασμούς στα 4 εμβολιαστικά κέντρα της Χίου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Γιάννης Μανάρας, είναι επιτακτική η ανάγκη για εμβολιασμό ενόψει θερινής περιόδου και αύξησης των επισκεπτών στο νησί, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου Ευάγγελος Φαρμάκης εκτίμησε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο ανοσία θα έχει το 50% των κατοίκων του νησιού (ήδη είμαστε στο 20%).

“Τα εμβόλια μας προστατεύουν και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τις δραστηριότητες πλήρως”  τόνισε, τέλος, και ο αντιπρόεδρος του ιατρικού Δημήτρης Παπαληός.

 

 

xekinise_i_galazia_eleytheria

Σχετικά Άρθρα