Χίος, Δευτέρα 20 Μαΐου

Ξεπεράσαμε το ένα μέτρο βροχής, αλλά...

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 04/04/2019 - 14:05

Μετά από ένα και πλέον μέτρο βροχής σε 3 από τους 9 βροχομετρικούς σταθμούς της Χίου, σ’ έναν απ’αυτούς να είναι το ύψος βροχής σχεδόν στο ένα μέτρο και στους υπόλοιπους να κυμαίνεται από τα 61 μέχρι τα 74 εκατοστά - ακόμη και με αυτά τα δεδομένα- κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το φθινόπωρο δεν θα "χτυπήσει" το υδρευτικό πρόβλημα στο νησί.

Ο Σίμος Καραολάνης, γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Χίου,  παραθέτοντας τα στοιχεία στο Ράδιο "Α" (ολοκληρωμένη η καταγραφή κατά μήνα αποτυπώνεται σε μορφή pdf) επανέλαβε την ανάγκη σύστασης ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων εκτιμώντας ότι η πρωτοβουλία θα ‘πρεπε να αναληφθεί από κοινού από την Περιφέρεια και το Δήμο, ώστε να υπάρξει ενιαίο σχέδιο που θα αφορά τα έργα, τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού και την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Ενδεικτικό της έλλειψης ενιαίου φορέα διαχείρισης το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ασφάλεια σε επίπεδο νησιού, πόσο από το νερό διοχετεύεται στην άρδευση και πόσο στην ύδρευση.

Όσον αφορά τον ύψος βροχής να σημειώσουμε ότι μέχρι και το Μάρτη, ανά βροχομετρικό σταθμό, έχουμε τα εξής αποτελέσματα σε εκατοστά:

Νέα Μονή 124,95, Καρυές 95,8 , Καρδάμυλα 126,91, Βαβίλοι 100,28, Πυργί 67,85, Πόλη Χίου 73,45, Μεστά 65,55, Βολισσός 61 και Νένητα 71,1.

Ο πιο βροχερός μήνας ήταν ο Γενάρης, κατά τη διάρκεια του οποίου σε κάποιους σταθμούς συγκεντρώθηκε σχεδόν το μισό από το νερό της χρονιάς (60 εκατ. στη Νέα Μονή, 55 στα Καρδάμυλα, 48 στους Βαβίλους).

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/05/2019 - 21:07

Επεισόδιο με επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε μεταξύ μεταναστών στις 8.30 μ.μ. στο Κάστρο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε μια από τις οικίες, που ενοικιάζονται σε οικογένειες μεταναστών – προσφύγων, στην οδό Αγίου Γεωργίου 22, σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ένας αιμόφυρτος μετανάστης να βγεί στο δρόμο ζητώντας βοήθεια, ενώ άλλος ένας κραδαίνοντας μαχαίρι τον κυνηγούσε.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, που τον συνέλαβε ενώ ασθενοφόρο παρέλαβε τον τραυματία μεταφέροντας τον στο Νοσοκομείο, επιστρέφοντας για να παραλάβει και μια γυναίκα, που επίσης είχε τραυματιστεί.

Τραυματισμένος επίσης είναι ο δράστης. Τα τραύματα τους πάντως θεωρούνται επιπόλαια.