Ξηλώνονται από αύριο τα επικίνδυνα τμήματα στο νεοκλασσικό της Αργέντη

Η πρωινή κατάρρευση τμημάτων κινητοποίησε τους αρμόδιους
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 23/02/2021 - 13:55

Άγιο είχε η συμπολίτισσα μας σήμερα το πρωί καθώς περνούσε από την «στοά» στην οδό Αργέντη για να πάει στην δουλειά της όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν τμήματα της οροφής του νεοκλασσικού.

Η… πρόχειρη, εδώ και δυο χρόνια στοά, αποδείχτηκε σωτήρια για την νεαρή κοπέλα, καθώς  τα τμήματα που κατέρρευσαν εμποδίστηκαν εν μέρει και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασαν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και η αστυνομία που έκλεισε τον δρόμο, ενώ το γεγονός προκάλεσε την «έκρηξη» των επαγγελματιών της περιοχής που όπως ανέφεραν εδώ και δυο χρόνια έχουν δει την εμπορική τους κίνηση να μειώνεται εξαιτίας του κλειστού δρόμου.

Οι επαγγελματίες της περιοχής, μιλώντας στην «Αλήθεια», ανέφεραν ότι έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση κατά των ιδιοκτητών του νεοκλασσικού αλλά και παντός υπευθύνου. Σύμφωνα με την δικηγόρο των επαγγελματιών Γραμματική Αλίμονου η αρχαιολογική υπηρεσία έχει κάνει συγκεκριμένη υπόδειξη για κάθετη υποστύλωση του νεοκλασικού, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος, με τον Δήμο να μπορεί να εφαρμόσει την συγκεκριμένη εντολή, αφού οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν, και μετά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, να βεβαιώσει στους ιδιοκτήτες το ποσό που αναλογεί.

Στον εισαγγελέα κατέφυγε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχο Γιώργος Μπελέγρης, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο, και έτσι από αύριο το πρωί, όπως ανέφερε, θα ξεκινήσει η καθαίρεση συγκεκριμένων σημείων για να μπορούν και οι εργαζόμενοι να εργαστούν προκειμένου να γίνει ασφαλή η διέλευση.

Παράλληλα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Χίου και η αρχαιολογική υπηρεσία έδωσε την έγκριση της για κατεδάφιση συγκεκριμένων σημείων με τον ίδιο ωστόσο να δηλώνει ότι ο «Δήμος δεν μπορεί να επέμβει σε κανένα ιδιωτικό ακίνητο».

to_diatiriteo_ereipio_tis_symvolis_argenti_-_venizeloy_paraligo_na_skotosei_dierhomeni

Σχετικά Άρθρα