«Το ξύλο βγήκε όλο από την Κόλαση»

Συζητώντας με τον Παιδοψυχίατρο Γιώργο Πυλαρινό
Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 19/01/2020 - 18:10

Υπάρχει βία στα σπίτια του νησιού, που σημαδεύει τις παιδικές ψυχές;

Πάρα πολύ.

Υπάρχει σεξουαλική βία και μέσα στην οικογένεια;

Ναι, υπάρχει.

Οι ερωτήσεις είναι σκληρές αλλά… σκληρός είναι και ο… αντίπαλος. Ο παιδοψυχίατρος Γιώργος Πυλαρινός δεν μασάει τα λόγια του. Με επιστημονικό αλλά και συνάμα απλό τρόπο απαντά σ’ αυτά που θα ήθελε να ρωτήσει ο καθένας και η κάθε μια από μας και δεν μας δίνεται η δυνατότητα.

Αυτό επιτυγχάνεται σε μια εκ βαθέων συζήτηση του νεαρού Χιώτη… εξ έρωτος επιστήμονα, που απαντά σε δύσκολα ομολογουμένως ερωτήματα του Γιάννη Τζούμα, την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Ο Γ. Πυλαρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και ήθελε να γίνει όχι μόνο γιατρός, αλλά και ψυχίατρος, πριν να περάσει στην Ιατρική. Το γιατί δεν το ξέρει, ξέρει ότι δεν του αρέσουν τα εύκολα και δεν του αρέσουν αυτά που φαίνονται και η ψυχή προς το παρόν δεν… ακτινογραφείται.

Και αν αυτό θα γίνει στο μέλλον με το μυαλό, αφού εκεί είναι η κρυμμένη η ψυχή, προς το παρόν θα πρέπει να κτιστεί ψηφίδα την ψηφίδα, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.

Γι’ αυτό και ο τελειόφοιτος της Ιατρικής Γ. Πυλαρινός αφού υπηρετεί τη θητεία του στη Χίο και στη συνέχεια το Αγροτικό του στην Παρπαριά, διαλέγει την Παιδοψυχιατρική, ενώ την δική του ψυχή την… χαρίζει στην Ελευθερία Ματσάγκου, την οποία γνωρίζει στο Σκυλίτσειο, κατά τη διάρκεια της θητείας του, και η οποία τον «κολλάει» στη Χίο, επιπρόσθετα από την μαστίχα και με την… συγκολλητική ουσία δύο παιδιών.

Αυτά είναι και η αδυναμία του, τα παιδιά όλου του κόσμου, αυτά για τα οποία γνωρίζει ότι εκτός από οργανικούς λόγους, που ένα παιδί έχει ψυχιατρικά προβλήματα, τα υπόλοιπα, τα πολλά, δημιουργούνται στην πορεία και κυρίως δημιουργούνται μέσα στην οικογένεια.

Αναφέρεται αναλυτικά, λέει τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς, επισημαίνει τον κίνδυνο της βίας και την απορρίπτει ασυζητητί.

Σημειώνει, πώς αυτή τραυματίζει παιδικές ψυχές, πώς μεταφέρεται στο Σχολείο, σπάει την αυταπάτη και την σιωπή, που μας θέλει μια ήσυχη κοινωνία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Αντιθέτως περιγράφει την πραγματικότητα ως έχει, που μπορεί να δράσει για πολλούς και ως… ανώμαλη προσγείωση.

Προσδεθείτε… και παρακολουθήστε την συνέντευξη.

 

aytoprosopos_me_ton_giorgo_pylarino

Σχετικά Άρθρα