Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι...

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 25/05/2021 - 18:26

Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι...

Σε μια εποχή που ακούμε  συνέχεια για τον όρο (αυτοάνοσο νόσημα) παραθέτω την παρακάτω εμπειρία που βίωσα προσωπικά στο Σκυλείτσιο Νοσοκομείο Χίου. Έχοντας πρόβλημα στην χολή και ταλαιπωρία αρκετούς μήνες τώρα, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη να χειρουργηθώ.

Λόγω του σπάνιου αυτοάνοσο που έχω (άκρως προβληματικό και απρόβλεπτο ανοσοποιητικό) ένα τέτοιο χειρουργείο μπορεί να γίνει απρόβλεπτο.

Είναι πολύ σημαντικό η κάτοικοι αυτού του τόπου αλλά και οποιοδήποτε τόπου και κυρίως οι σπάνιοι ασθενείς όπως και εγώ να νιώθουν ασφάλεια όταν εμπιστεύονται την υγεία τους στους γιατρούς και στο ιατρικό προσωπικό.

Τέτοιο λαμπρό παράδειγμα είναι Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Χίου Κύριος Ιωάννης Σταμούλης και η Προϊσταμένη του Τμήματος αιμοδοσίας Χίου Κύρια Άννα Σωτηρίου.

 Με άρτιο επαγγελματισμό και πρωτοφανή ανθρωπιά έσκυψαν στο πρόβλημα μου με ιδιαίτερη προσοχή. Ο μεν με πολύ προσεκτική επίβλεψη των επιπλοκών της μεταεγχειρητική μου πορείας και η δε με κατάλληλη προετοιμασία του Τμήματος Αιμοδοσίας σε περίπτωση μετάγγισης λόγω της ιδιαίτερης φύσης του προβλήματος μου. Τέτοια παραδείγματα ανθρωπιάς και επαγγελματισμού πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για το προσωπικό του συστήματος υγείας μάς για να αισθανόμαστε όλοι οι πολίτες ασφαλείς!

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι...

 

Παντελής Ξύδας - Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ασθενών με ανοσοανεπάρκειες ΓΑΛΗΝΟΣ.

    

 

Σχετικά Άρθρα