Υψώθηκε η μεγάλη σημαία στο λιμάνι της Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 27/10/2021 - 14:27

Στον νότιο λιμενοβραχίονα κυματίζει η μεγάλη σημαία σε μόνιμο ιστό 22 μέτρων, που τοποθετήθηκε από τον Δήμο Χίου με την χορηγία του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Χίου, σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και μαθητών, ξεκίνησε από το Δημαρχείο και μέσω της Προκυμαίας έφτασε στο νότιο Λιμενοβραχίονα, όπου πραγματοποιήθηκε η έπαρση της μεγάλη ελληνικής σημαίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον χώρο βρίσκονταν και αρκετοί πολίτες, οι οποίοι χειροκρότησαν αμέσως μόλις η γαλανόλευκη υψώθηκε στον χιακό ουρανό.

«Όταν το εθνικό μας σύμβολο βρίσκεται ψηλά οι ψυχές των προγόνων μας αγάλλονται και είμαστε κι εμείς υπερήφανοι, ανέφερε μετά την έπαρση της σημαίας ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Η υποστολή της σημαίας θα γίνει στις 4:00 μ.μ. της 28ης Οκτωβρίου.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Χίου εκφράζει τις ευχαριστίες του στον χορηγό για την εγκατάσταση του ιστού.

Αναλυτικά αναφέρει: "Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αισθανόμενος την ανάγκη, εκφράζει εγκάρδιες ευχαριστίες προς το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και ιδιαίτερα προς τον καπετάν Παναγιώτη για την ένθερμη υποστήριξη και δωρεά του εγχειρήματος της κατασκευής του κατάλληλου ιστού για την έπαρση μεγάλης σημαίας. Το παράδειγμά του ακόμα μία φορά ουσιαστικό και άξιο μίμησης."

timithike_i_28i_oktovrioy_1940

Σχετικά Άρθρα