Ζητούν έλεγχο στις πύλες εισόδου, καλύτερη ιχνηλάτηση και περισσότερα τεστ

Τα συμπεράσματα σύσκεψης τοπικών φορέων με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου
Παρ, 05/03/2021 - 12:08

Σε ένα πλαίσιο πρωτοβουλίων με στόχο τον περιορισμό διάδοσης της covid 19 στο νησί μας, στοχεύει η κοινή προσπάθεια τοπικών φορέων που συσκέφθηκαν, μετά από πρόσκληση του ιατρικού συλλόγου, επικεντρώνοντας στην κρούση της κεντρικής διοίκησης για έλεγχο εισερχομένων στη Χίο, σε περιοσσότερα rapid test στον πληθυσμό, στην καλύτερη ιχνηλάτηση κρουσμάτων αλλά και στην έγκυρη επιστημονική ενημέρωση των πολιτών.

Αναλυτικά ενημερώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου με το παρακάτω δελτίο Τύπου:

"Την Τετάρτη 3/3/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, στην οποία συμμετείχαν το Δ.Σ του Ι.Σ.Χ, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Παντέλη Βρουλής, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ Στέλιος Καμπούρης, ο Διευθυντής Α΄Θμιας εκπαίδευσης κ. Αριστείδης Κελεπερτζής, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κώστας Λίνας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Χίου και Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Πατεριμός, η Διευθύντρια Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος του Γ.Ν.Ν. Χίου "Σκυλίτσειο" κα Π. Ζώρζου και η Διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Ν. Χίου "Σκυλίτσειο" κα Ε. Πιππίδη.

Αφορμή της διενέργειας της τηλεδιάσκεψης ήταν η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της Χίου και τα αυξημένα κρούσματα σε σχολικές μονάδες και εργασιακούς χώρους, όμως οι δυσμενέστερες εξελίξεις που οδήγησαν στην επιβολή αυστηρού lockdown στη Χίο μετέβαλαν το αντικείμενο της συζήτησης, το οποίο επικεντρώθηκε στην αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης και στις ενέργειες παρέμβασης με σκοπό́ την βελτίωσή της.

Πιο συγκεκριμένα :

• Προτάθηκε η επισήμανση προς την κεντρική διοίκηση για αποτελεσματικότερο έλεγχο των νεοεισερχομένων στο νησί με στόχο την μείωση του κινδύνου εισόδου νέων κρουσμάτων.

• Διερευνήθηκαν τρόποι για την αρτιότερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την αυστηρότερη τήρηση της καραντίνας των στενών επαφών τους.

• Τονίστηκε η σπουδαιότητα της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης του πληθυσμού μέσω των τεστ rapid και η αναγκαιότητα περιοδικού ελέγχου με δωρεάν διάθεση τεστ για όλους τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με το κοινό.

• Τέλος επαναδιατυπώθηκε η διαχρονική επιθυμία του Ι.Σ. Χίου για παροχή έγκυρης επιστημονικής πληροφόρησης στην κοινή γνώμη.

Κατανοώντας τις πολλαπλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου καθώς και όλοι οι συμμετέχοντες θα εξαντλήσουν κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας."

Σχετικά Άρθρα