Η Ρουάντα εγκρίνει την παραγωγή και εξαγωγή κάνναβης για ιατρική χρήση

Η κατανάλωση κάνναβης παραμένει απαγορευμένη στη χώρα
Πέμ, 15/10/2020 - 01:07

Η Ρουάντα ενέκρινε την παραγωγή και εξαγωγή κάνναβης για ιατρική χρήση ως μέσο ενίσχυσης των εσόδων της.

Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, εγκρίθηκαν οι «κατευθυντήριες γραμμές για την καλλιέργεια, τη μεταποίηση και την εξαγωγή θεραπευτικών καλλιεργειών υψηλής αξίας στη Ρουάντα».

Ο υπουργός Υγείας Daniel Ngamije ανακοίνωσε την Τρίτη στην κρατική τηλεόραση ότι οι θεραπευτικές καλλιέργειες περιελάμβαναν και κάνναβη.

Σημείωσε πως η Ρουάντα θέλει να συμβάλει ώστε να προμηθεύει πρώτες ύλες σε ερευνητικά κέντρα και φαρμακοβιομηχανίες «ώστε να κερδίσουμε χρήματα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μόνο οι παραγωγοί με άδεια θα συμμετέχουν στο εμπόριο. Την ίδια ώρα, η κατανάλωση κάνναβης παραμένει απαγορευμένη σε τοπικό επίπεδο, ανέφερε σε ανακοίνωση το Συμβούλιο Ανάπτυξης της Ρουάντα.

Η μη εγκεκριμένη παραγωγή και πώληση κάνναβης επισείει αυστηρές ποινές, συμπεριλαμβανομένης της ισόβιας κάθειρξης, ενώ η κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση δύο ετών, το ανώτατο όριο.

Σημειώνεται δε ότι πέρυσι, η παγκόσμια αγορά κάνναβης πιστεύεται ότι άξιζε 150 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με την βρετανική Barclays.

 

Με πληροφορίες του BBC