Οι πωλήσεις λεβάντας εκτοξεύθηκαν μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού

Αύξηση στις πωλήσεις λεβάντας μέσα στην πανδημία
Δευ, 24/08/2020 - 16:55
levanta_agrotikes_ektaseis

Η λεβάντα έχει εξελιχθεί σε έναν απρόσμενο «νικητή» της πανδημίας, καθώς οι πωλήσεις του φυτού έχουν εκτοξευθεί την εποχή του κορωνοϊού.

Η Castle Farm, ο μεγαλύτερος παραγωγός λεβάντας στη Βρετανία, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας τετραπλασιάστηκαν οι πωλήσεις του «ελαίου ύπνου» που διαθέτει. Αύξηση της ζήτησης αναφέρει και η Pleasant Valley Lavender, στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς περισσότεροι πελάτες αναζητούσαν κάτι για την καταπολέμηση του άγχους.

Θεωρείται πως η λεβάντα αποτελεί μια φυσική θεραπεία για το άγχος και την αϋπνία μεταξύ άλλων, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν επιστημονική υποστήριξη, σημειώνει το CNN σε σχετικό δημοσίευμα.

«Την εποχή της μεγάλης πανώλης στο Λονδίνο, οι γιατροί έβαζαν λεβάντα στις μάσκες τους, για να κρατήσουν μακριά τη δυσοσμία της πανούκλας», υποστήριξε η Λόρνα Ρόμπερτς της Castle Farm, συμπληρώνοντας ότι εδώ και αιώνες είναι γνωστές οι αντισηπτικές και αντιβακτηριακές χρήσεις του φυτού.

Τώρα, την εποχή του κορωνοϊού, η συγκεκριμένη φάρμα που καλλιεργεί 526 στρέμματα λεβάντας, χρησιμοποίησε τη σοδειά της για να κατασκευάσει ένα απολυμαντικό χεριών. «Θέλαμε να κατασκευάσουμε ένα που "δούλευε" καλά, αλλά και άφηνε μια μυρωδιά μόλις έφευγε το οινόπνευμα», ανέφερε η Ρόμπερτς μιλώντας στο CNN.