Πώς να εντάξεις μεγαλύτερα φυτά στον μικρό χώρο σου

Εάν νομίζεις πως επειδή το σπίτι σου είναι μικρό δεν μπορείς να έχεις μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, κάνεις λάθος.
Παρ, 16/06/2023 - 16:36

Μπορείς να απολαύσεις την ομορφιά των φυτών ακόμα και στους πιο μικρούς χώρους.

Στην πραγματικότητα, τα μεγάλα φυτά μπορούν να κάνουν τους μικρούς χώρους να φαίνονται πραγματικά μεγαλύτεροι. Είναι ο ίδιος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις εάν έχεις έναν μικρό κήπο. Τα μεγάλα φυτά προσθέτουν μια επιπλέον διάσταση στον χώρο σου. Φυσικά, η προσπάθεια να μετατρέψεις το διαμέρισμα σου σε μια μικρή ζούγκλα μπορεί να είναι τρομερά απαιτητική, και εκ του αποτελέσματος να δεις πως δεν μπορείς καν να περπατήσεις ανάμεσά τους.

Για αυτό εδώ θα δεις μερικά tips για να μπορέσεις και εσύ να εντάξεις φυτά στον χώρο σου, όσο μικροσκοπικός και εάν είναι.

Χρησιμοποίησε τα φυτά ως διαχωριστικό χώρου

Εάν ανήκεις σε εσύ σε αυτό το ποσοστό εργαζομένων που αναγκάστηκε να εργαστεί από το σπίτι, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να διαχωρίσεις τους χώρους σου για να μην νιώθεις πως είσαι στον ίδιο χώρο όλη μέρα. Το γραφείο από το σαλόνι, το σαλόνι από την κουζίνα κ.ο.κ. Για να το πετύχεις αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσεις για διαχωριστικό μια μεγάλη βιβλιοθήκη, ένα παραβάν, ή ακόμα καλύτερα, μια σειρά μεγάλων φυτών. Μπορείς να δημιουργήσεις για παράδειγμα έναν ”τοίχο” με θαμνώδη φυτά ή φοίνικες.

Χρησιμοποίησε το μπάνιο σου

Μέχρι πολύ πρόσφατα, οι περισσότεροι δεν σκεφτόντουσαν να βάλουν φυτά εσωτερικού χώρου στο μπάνιο τους. Στη συνέχεια, η τάση «φυτά παντού» έπληξε το Instagram και τώρα όλοι το δοκιμάζουν. Εάν λοιπόν το σπίτι σου είναι υπερφορτωμένο και ταυτόχρονα μικρό, αλλά έχεις μια γωνιά κενή στο μπάνιο γιατί να μην το δοκιμάσεις και εσύ; Δοκίμασε να τοποθετήσεις στο μπάνιο μια μεγάλη φτέρη, αφού είναι ανεκτική και στον χαμηλό φωτισμό αλλά και στην υγρασία.

Κρύψε τα σημεία που δεν θες να φαίνονται

Υπάρχουν ίσως σημεία στο σπίτι μας που δεν θέλουμε να φαίνονται. Εκείνες οι τρύπες στον τοίχο από την αποτυχημένη προσπάθεια να κρεμάσουμε ένα κάδρο ή εκείνο το σημείο που δεν βάψαμε καλά. Αλλά ένα στρατηγικά τοποθετημένο, μεγάλο φυτό μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ατέλεια.

Βάλε φυτά σε άβολα σημεία

Σε σχεδόν όλα τα σπίτια θα βρεις περίεργες γωνιές και σημεία που δεν χωράει κανένα έπιπλο. Σίγουρα όμως οι πιθανότητες να βρεις ένα φυτό που να ταιριάζει εκεί, είναι μεγάλες.

Φυτά στο ταβάνι

Θέλεις να αγοράσεις ένα μεγάλο φυτό αλλά δεν έχεις χώρο στο πάτωμα; Χρησιμοποίησε τον εναέριο χώρο! Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αυξομειώσεις και το μήκος από το οποίο θα κρέμονται τα φυτά, κάτι που σου δίνει αρκετό επιπλέον χώρο.

Πηγή: savoirville.gr