Πώς θα φροντίσεις τα φυτά σου σε συνθήκες καύσωνα

Γέμισε το ποτιστήρι σου και έλεγχε συχνά εάν χρειάζονται πότισμα τα φυτά σου.
Τρί, 27/06/2023 - 22:43

Μπορεί εσένα να σου αρέσει η ζέστη ή να είσαι από αυτούς που αντέχουν σε συνθήκες καύσωνα. Η λογική σου να σου λέει πως εάν μείνεις στο σπίτι φορώντας δροσερά ρούχα, πίνοντας αρκετό νερό και ενυδατώνοντας τον οργανισμό σου θα είσαι εντάξει. Τα φυτά σου όμως τι άποψη έχουν;

Γιατί όσο εσύ είσαι μέσα στο δροσερό σου σαλόνι και φροντίζεις για την ενυδάτωση του οργανισμού σου, αυτά λογικά είναι στο μπαλκόνι και ζητάνε απεγνωσμένα βοήθεια. Αλλά μην αγχώνεσαι, ακόμα και εάν δεν ξέρεις τι να κάνεις εδώ θα δεις πώς θα τα βοηθήσεις να μείνουν ζωντανά και ασφαλή τις πιο ζεστές ημέρες.

Προσοχή με το πότισμα
 

Free photo small business worker watering plants
 

Εσύ έχεις βρεις τους τρόπους να ενυδατώνεσαι. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και για τα φυτά σου. Τα φυτά είναι πιθανό να χρειάζονται περισσότερο νερό τώρα το καλοκαίρι, ειδικά σε συνθήκες καύσωνα. Τα φύλλα τους ξεραίνονται και οι υψηλότερες θερμοκρασίες κάνουν το έδαφος να στεγνώνει γρηγορότερα.

Γέμισε το ποτιστήρι σου και έλεγχε συχνά εάν χρειάζονται πότισμα τα φυτά σου. Αλλά να θυμάσαι πως θα πρέπει να τα ποτίζεις μόνο όταν το χρειάζονται. Σίγουρα δεν θέλεις να τα πνίξεις στο νερό και να σαπίσουν!

Προσοχή με το άμεσο φως
 

Free photo vertical shot of a green long-leaved plant in a white pot inside a room. great for a room decor
 

Έχουμε πει και άλλες φορές για τη σημασία του άμεσου και του έμμεσου ηλιακού φωτός. Παρόλο που πολλά φυτά χρειάζονται λίγο φως για να επιβιώσουν, η διατήρησή τους στο άμεσο ηλιακό φως -ειδικά κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα- δεν είναι καλή ιδέα. Για αυτό τα πιο ευαίσθητα φυτά θα πρέπει να τα μετακινήσεις στη σκιά. Υπάρχουν άλλωστε αρκετά φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε πιο σκιερά μερη.

Καλό το πότισμα αλλά ακόμα καλύτερο το ψέκασμα!
 

Free photo small business worker misting plants with a water spray
 

Εάν έχεις πολλά φυτά είναι μια καλή ιδέα να τα ψεκάζεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι θα τα κρατήσεις σίγουρα δροσερά και δεν θα τους λείψει η υγρασία που κάποια την αγαπάνε τόσο.

Φυσικά κάθε φυτό έχεις τις δικές του ανάγκες και καλό είναι πριν αποφασίσεις να πάρεις ένα να μάθεις ποιες είναι αυτές. Εννοείται πως πριν αποφασίσεις να λείψεις από το σπίτι για τις καλοκαιρινές σου διακοπές θα πρέπει να έχεις και ένα πλάνο για το πώς θα μείνουν ζωντανά τα φυτά σου!

Πηγή: savoirville.gr