ΗΠΑ: Μεγαλώνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα…ιδιοκτητών σκύλων

To 37% των ιδιοκτητών θεωρούν πως δεν είναι ασφαλή τα εμβόλια για τους σκύλους, το 22% τα κρίνει αναποτελεσματικά και το 30% άχρηστα
Τρί, 12/09/2023 - 19:54

Oλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων αντιτίθενται στα εμβόλια, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών στα κατοικίδια, στα αφεντικά τους και στους κτηνιάτρους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα με τίτλο Διστακτικότητα για τον Εμβολιασμό Σκύλων, που εκπόνησε η Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Βοστώνης, δημοσιοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου.

Διαπίστωσε ότι 37% των ιδιοκτητών θεωρούν πως δεν είναι ασφαλή τα εμβόλια για τους σκύλους, το 22% τα κρίνει αναποτελεσματικά και το 30% άχρηστα.

Συνολικά, 53% των ιδιοκτητών σκύλων είχαν μια από τις τρεις αυτές απόψεις, σύμφωνα με την έρευνα η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία έρευνας και ανάλυσης δεδομένων YouGov.

Το εμβόλιο της λύσσας για τα σκυλιά είναι ένα από τα λίγα εμβόλια που ζητούν υποχρεωτικώς πολλές αμερικανικές πολιτείες.

Ωστόσο, οι κτηνίατροι προσπαθούν να πείσουν τους ιδιοκτήτες σκύλων να εμβολιάσουν τα κατοικίδιά τους και για άλλες ασθένειες.

Στην Καλιφόρνια, οι κτηνίατροι προτείνουν εμβόλια κατά του παρβοϊού, της ηπατίτιδας και της μόρβας.

Ο Τοντ Κάλσιν, κτηνίατρος στην Κτηνιατρική Κλινική Laurel, στο Δυτικό Χόλιγουντ, δήλωσε ότι αρχικά εξεπλάγη από το πόσο διαδεδομένο είναι το φαινόμενο, αλλά, όπως είπε, τα συμπεράσματα της έρευνας συνάδουν με το περιεχόμενο των ερωτήσεων που δέχεται από ιδιοκτήτες σκύλων.

Eκθεση της UNICEF τον Απρίλιο διαπίστωσε ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα παιδικά εμβόλια ρουτίνας κατά μοιραίων ασθενειών, όπως η ιλαρά και η πολυομυελίτιδα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ