Νιώθεις κι εσύ οργή για τη YouTuber που θανάτωσε τον σκύλο της επειδή τραυμάτισε τον γιο τους;

Πήραμε τη γνώμη ενός κτηνίατρου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 13/05/2021 - 18:02

Με αφορμή το γεγονός ότι η influencer και YouTuber Νikki Phillippi έκανε ευθανασία στο σκύλο της επειδή αυτός δάγκωσε τον γιο της και το πλήθος των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, σκεφτήκαμε να τοποθετηθούμε και εμείς σχετικά με το περιστατικό αλλά να πάρουμε και τη γνώμη ενός κτηνιάτρου.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: H Νikki Phillippi ανακοίνωσε σε ανάρτηση στο Instagram πως πήρε την απόφαση να κάνει ευθανασία στον σκύλο της, Μπόουσερ, αφότου δάγκωσε τον γιο της, Λόγκαν. «Ο Μπόουσερ είχε μια επιθετική πλευρά που έχει βγάλει μερικές φορές τα τελευταία χρόνια» έγραψε στη λεζάντα μιας σειράς φωτογραφιών της οικογένειας με τον σκύλο. «Μετά από πολλές σκέψεις, αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να πεθάνει ειρηνικά». Και πρόσθεσε: «Δεν θέλαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση… όπως είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να φανταστείτε. Δεν αστειεύομαι όταν λέω ότι ήταν μία από τις πιο θλιβερές ημέρες της ζωής μου. Θα μας λείπεις για πάντα Μπόουσερ».

Στην απόφασή της να θανατώσει το σκύλο της εναντιώθηκαν πολλοί φιλόζωοι οι οποίοι τόνισαν ότι θα έπρεπε απλώς να προσπαθήσει αφ’ ενός να εκπαιδεύσει το σκύλο και αφ’ ετέρου να του βρει ένα νέο σπίτι δίνοντάς του μερικές ευκαιρίες πριν προβεί στη λύση της άμεσης ευθανασίας.

Η influencer και ο σύζυγός της είχαν πει σε ένα video στο You Tube ότι ο σκύλος τους είχε δεχθεί επίθεση ως κουτάβι και αυτό τον είχε κάνει έναν επιθετικό ενήλικο σκύλο που είχε εμπλακεί σε πολλά επιθετικά περιστατικά τραυματίζοντας άλλα ζώα, παρόλα αυτά δεν εξήγησαν αν είχαν προσπαθήσει να του κάνουν κάποια σοβαρή εκπαίδευση.

Όσον αφορά στο περιστατικό τραυματισμού του γιου τους Λόγκαν, εξήγησε ότι ο Λόγκαν πήρε λίγο φαγητό από τον Μπόουσερ, γεγονός που ώθησε τον σκύλο να τον δαγκώσει στο πρόσωπο. Το ζευγάρι είπε ότι ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός, αλλά πως ο γιος τους, έχει ακόμα ένα «μικρό σημάδι» από το δάγκωμα. Σε κάθε περίπτωση, δεν λέμε ότι έπρεπε ο τραυματισμός να είναι μεγαλύτερος για να αποτελεί σημαντικό λόγο να εκπαιδευτεί ο σκύλος, λέμε απλώς ότι έπρεπε σε κάθε περίπτωση να δοθεί σε ειδικό συμπεριφοριστή που να εξαντλήσει κάθε περιθώριο να τον εκπαιδεύσει με σωστό τρόπο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί και μετά είτε να επιστρέψει στην οικογένειά του είτε αν αυτό δεν ήταν δυνατό για οποιοδήποτε λόγο που αφορούσε τους ίδιους, να βρισκόταν ένα νέο σπίτι για να τον υιοθετήσει. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως δεν θανατώνεις ένα σωματικά υγιές σκυλί επειδή είναι κάπως επιθετικό. Το εκπαιδεύεις. Είναι σα να σκοτώνεις χωρίς δίκη και χωρίς προσπάθεια σωφρονισμού έναν κάπως επιθετικό άνθρωπο. Και είναι καταδικαστέο. Αυτά τα προβλήματα δε λύνονται με την αφαίρεση της ζωής του ζώου.

O κτηνίατρος Ιάκωβος Κωνσταντινίδης δίνει τη δική του απάντηση σχετικά με το θέμα της ευθανασίας:

''Η απόφαση της γυναίκας αυτής είναι απαράδεκτη και εγκληματική. Θα έπρεπε να απευθυνθεί σε υπεύθυνο και σοβαρό εκπαιδευτή η σε κτηνίατρο συμπεριφοριστή που υπάρχουν στις ΗΠΑ. Η συμπεριφορά του ζώου θα μπορούσε να βελτιωθεί κατά μεγάλο ποσοστό. Αν ψυχολογικά δεν άντεχε να τον βλέπει μέσα στο σπίτι της θα μπορούσε αφού έκανε την κίνηση της επιπλέον εκπαίδευσης να τον χαρίσει σε νέο ιδιοκτήτη αφού διαπίστωνε οτι αυτός πραγματικά θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Δυστυχώς το ζώο καταδικάστηκε σε θάνατο χωρίς να μπορεί να απολογηθεί γιατί τραυμάτισε το παιδάκι. Αν το είχε τραυματίσει ένας συμμαθητής του ή ένας φίλος του θα τον έστελναν στην ηλεκτρική καρέκλα το δράστη; Φυσικά και όχι. Δυστυχώς αντιμετώπισαν τον σκύλο και οι ίδιοι και ο κτηνίατρος-δήμιος σαν αντικείμενο και όχι σαν ένα ζωντανό πλάσμα με δικαίωμα στη ζωή. Στα 39,5 χρόνια που ασκώ την κτηνιατρική επιστήμη, μου έχουν ζητήσει και εμένα να κάνω ευθανασία και φυσικά αρνήθηκα, εξηγώντας τους το γιατί και συμβουλεύοντας το τι θα κάνουν. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν κτηνίατροι-δήμιοι που εκτελούν κατά παραγγελία και αφαιρούν ζωές. Είναι ποινικά ένοχη και η κυρία και ο κτηνίατρος-δήμιος εξ ημισείας.'' σχολιάζει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Πηγή: savoirville.gr

we_have_some_really_sad_news.