16 + 1 Αγιοβασιλιάτικα Καραβάκια - Έργα Τέχνης από 10 ενορίες

ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΘΑ ΣΑΛΠΑΡΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ "Α" ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ "ΦΑΡΟΥ"
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/12/2025 - 15:08

16 συν ένα καραβάκια θα σαλπάρουν φέτος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για την πλατεία Νικολάου Πλαστήρα με τις συμμετοχές να ενδέχεται να αυξηθούν κι άλλο, αφού μέχρι και τις 25 Δεκεμβρίου, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να το δηλώσει στο «Φάρο» Βαρβασίου που και φέτος έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας της αναβίωση του εθίμου.

Σε συνέντευξή της στο Ράδιο «Α» η Πρόεδρός του Γεωργία Χούλη μίλησε για έργα τέχνης τα οποία θα παρουσιάζονται στο κοινό - που και αυτή τη χρονιά αναμένεται να κατακλείσει την κεντρική πλατεία της πόλης μας - από τις 5.30 το απόγευμα, ενώ ο διαγωνισμός προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ, για να ακολουθήσουν άλλες εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου. Γι’αυτό το λόγο υπάρχει πλέον και όριο στα παινέματα που θα πουν τα παιδιά.

Συνολικά συμμετέχουν πληρώματα από 10 ενορίες και συγκεκριμένα από το Βαρβάσι, την Παναγία Βοήθεια, τον ΄Αγιο Σπυρίδωνα, την Τρουλωτή, τη Λέτσαινα, τις Οινούσσες, τον Φραγκομαχαλά, το Καστέλο, το Κάστρο, το Βερβεράτο, ενώ τιμής ένεκεν (γιατί στους χορηγούς είναι και το Ίδρυμα Τσάκος) παίρνει μέρος με το δικό του καραβάκι και πλήρωμα το Ναυτικό Λύκειο TEENS.

«Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να βοηθήσει και ο καιρός», ανέφερε η Γεωργία Χούλη, σημειώνοντας ότι η πρώτη συνάντηση για το έθιμο φέτος έγινε στις 15 Ιανουαρίου στην κοπή πίτας του «Φάρου» και από το Νοέμβριο ακολούθησαν κι άλλες συναντήσεις με τα παιδιά, τα οποία  με κέφι και παρά το αυξημένο κόστος στις κατασκευές, συμμετέχουν στη διοργάνωση.

«Το πολύ θετικό είναι ότι έχουν αγκαλιάσει το έθιμο και πολλοί δωρητές, γιατί αυτές οι κατασκευές είναι πανάκριβες. Αν και προσωπικά θεωρώ ότι ακόμα και τα έξοδα της κατασκευής να καλυφθούν δεν καλύπτονται με τίποτα οι ώρες που τα παιδιά, όλων των ηλικιών, ασχολούνται με όλο αυτό», τόνισε η κα Χούλη προτρέποντας όσους θέλουν να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια να επικοινωνήσουν με το Φάρο, γνωρίζοντας ότι τα χρήματά τους θα αξιοποιηθούν όπως πρέπει.

Σχετικά Άρθρα