Αλληλεγγύη στη Βηρυτό: Το Burj Khalifa και οι πυραμίδες της Γκίζας φωτίστηκαν με τη σημαία του Λιβάνου

Αρχιτεκτονικά ορόσημα και μνημεία στο Ντουμπάι και την Αίγυπτο, φωτίστηκαν με την σημαία του Λιβάνου την νύχτα, μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 05/08/2020 - 14:22
priamides_allyleggih_biritos

Αρχιτεκτονικά ορόσημα και μνημεία στο Ντουμπάι και την Αίγυπτο, φωτίστηκαν με την σημαία του Λιβάνου, σε ένδειξη αλληλεγγύης για την καταστροφική, φονική έκρηξη στη Βηρυτό.

Το ψηλότερο κτήριο του κόσμου, ο ουρανοξύστης Burj Khalifa στο Ντουμπάι και οι Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο φωτίστηκαν χθες τη νύχτα στα χρώματα του Λιβάνου που μετρά τουλάχιστον 100 νεκρούς και περίπου 4.000 τραυματίες.

«Το #BurjKhalifa φωτίστηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στον Λίβανο», ήταν το μήνυμα στην επίσημη σελίδα του ουρανοξύστη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους αδελφούς του Λιβάνου, προσθέτοντας πως «προσεύχεται στον παντοδύναμο Θεό» για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Μετά την φονική έκρηξη, το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας κήρυξε τη Βηρυτό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες.

 

Πηγή: www.lifo.gr