Έλον Μασκ: Βρέθηκα θετικός και αρνητικός στον κορωνοϊό την ίδια μέρα

Η ανάρτηση στο Twitter για τα αποτελέσματα των τεστ του
Παρ, 13/11/2020 - 20:56

Ο Έλον Μασκ εμφανίστηκε να αμφισβητεί την ακρίβεια των τεστ για τον κορωνοϊό με ανάρτηση στο Twitter, στην οποία κάνει λόγο για αντικρουόμενα αποτελέσματα σε ελέγχους που υποβλήθηκε μέσα σε μια μέρα.

«Κάτι εξαιρετικά απατηλό συμβαίνει. Εξετάστηκα για τον κορωνοϊό τέσσερις φορές σήμερα. Τα δύο τεστ ήταν αρνητικά, τα δύο ήταν θετικά. Ίδιο μηχάνημα, ίδια τεστ, ίδια νοσοκόμα. Rapid test αντιγόνου από τη BD», έγραψε αναφερόμενος κατά τα φαινόμενα στα τεστ της εταιρείας Becton Dickinson.

Ο Μασκ, που έκανε τα rapid test την Πέμπτη, ανέφερε ακόμη ότι περιμένει τα αποτελέσματα τεστ PCR από διαφορετικά εργαστήρια. Όταν ρωτήθηκε από χρήστη του Twitter αν έχει συμπτώματα, απάντησε ότι αυτά είναι ενός «συνηθισμένου κρυολογήματος. Τίποτα ασυνήθιστο μέχρι στιγμής».

Η Becton Dickinson, ένας από τους μεγάλους προμηθευτές τεστ αντιγόνου για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι κάνει έρευνα για αναφορές από γηροκομεία στις ΗΠΑ πως τα rapid tests της εταιρείας δίνουν λανθασμένα θετικά αποτελέσματα.

Στις αρχές του μήνα η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ προειδοποίησε τους εργαζόμενους σε εργαστήρια και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ότι μπορεί να προκύψουν λανθασμένα θετικά αποτελέσματα από τα τεστ αντιγόνου για τον κορωνοϊό.

Στο παρελθόν ο Έλον Μασκ έχει ασκήσει σφοδρή κριτική για τα μέτρα περιορισμού και τα lockdown, κάνοντας λόγο για «φασιστικά» μέτρα που παραβιάζουν την ατομική ελευθερία.

 

Με πληροφορίες από Reuters