Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε πρώτη φορά δημοσίως με μάσκα

Για πρώτη φορά με μάσκα, σε δημόσια εμφάνιση, από την αρχή της πανδημίας
Δευ, 09/11/2020 - 16:35

Η βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε για πρώτη φορά μάσκα σε δημόσια εμφάνιση, από την αρχή της πανδημίας.

Η 94χρονη φόρεσε μάσκα σε τελετή που έγινε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ αυτή την εβδομάδα, για τη σημερινή Κυριακή της Μνήμης, ημέρα με την οποία η Βρετανία τιμά τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο.

Η μαύρη μάσκα με λευκό περίγραμμα εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε από την Άντζελα Κέλι, την προσωπικό σύμβουλο της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία σχεδιάζει τα περισσότερα ρούχα της, σύμφωνα με το πρακτορείο PA.

Τον προηγούμενο μήνα η βασίλισσα Ελισάβετ είχε κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση στο πλαίσιο των καθηκόντων της από την αρχή της πανδημίας, αλλά δεν φορούσε μάσκα. Είχε επισκεφθεί το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας μαζί με τον εγγονό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος επίσης δεν φορούσε μάσκα.

Το Μπάκιγχαμ είχε απαντήσει τότε στις επικρίσεις για αυτή την εμφάνιση λέγοντας ότι αποφασίστηκε να μη φορέσει μάσκα η βασίλισσα έπειτα από διαβούλευση με τους προσωπικούς γιατρούς της.

Η βασιλική οικογένεια δεν «γλίτωσε» από τον κορωνοϊό. Τον Μάρτιο βρέθηκε θετικός ο πρίγκιπας Κάρολος. Όμως, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό πως και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε μολυνθεί από τον ιό τον Απρίλιο, κάτι που είχε κρατηθεί μυστικό.