Τουρκία: Στέλνει ιατρικό υλικό στην Ισπανία και την Ιταλία

Τετ, 01/04/2020 - 20:47
iatriko_yliko_tourkias_se_italia_kai_ispania_01_04_20

Άδραξε την ευκαιρία η Άγκυρα για διπλωματικούς και επικοινωνιακούς λόγους, και ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν ότι δεν έχει λεφτά για επιδόματα και γι'αυτό δεν απαγορεύει την κυκλοφορία, στέλνει βοήθεια σε Ιταλία και Ισπανία, με απώτερο σκοπό να βρει στήριξη στη Λιβύη.

Η Τουρκία έστειλε σήμερα ιατρικό υλικό στην Ισπανία και την Ιταλία, τις δύο ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί σκληρότερα από την πανδημία που συνδέεται με τον νέο κορωνοϊό.

Τουρκικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, που μεταφέρει στολές και μάσκες προστασίας, καθώς και υδροαλκοολικό τζελ, απογειώθηκε από την Άγκυρα για την Ισπανία, απ' όπου πρόκειται να μεταβεί στη συνέχεια στην Ιταλία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτή η κίνηση αλληλεγγύης γίνεται ενώ η Τουρκία υφίσταται η ίδια όλο και περισσότερο τις συνέπειες της πανδημίας της Covid-19.

Η Τουρκία έχει καταγράψει επισήμως περίπου 13.500 κρούσματα, εκ των οποίων τα 2.700 χθες, Τρίτη. Συνολικά 214 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι 46 από τους οποίους χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Παρά την ανοδική αυτή καμπύλη, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα πως η Τουρκία είναι "μία από τις χώρες του κόσμου που βρίσκονται πιο κοντά στο να ξεπεράσουν αυτή την ασθένεια".

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ