Τα πιο κερδοφόρα video games - Πρώτο το Fortnite με 3.000 ευρώ το λεπτό

Η λίστα της MusicMagicpie που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τα τεράστια έσοδα στα πιο δημοφιλή video games
Τετ, 27/05/2020 - 12:40
fortnite

Μπορεί συχνά να μην σκεφτόμαστε πόσο επικερδές μπορεί να είναι ένα video game για τους δημιουργούς του, κι αυτό επειδή πολλές φορές δε δημοσιεύονται τα ακριβή στοιχεία όσον αφορά τις πωλήσεις ή τα downloads, όμως είναι γεγονός ότι η βιομηχανία του gaming είναι μία από τις ταχύτατα αναδυόμενες παγκοσμίως.

Βέβαια, τα μεγαλύτερα έσοδα για τους δημιουργούς δεν προέρχονται από την αγορά τους, γιατί τα περισσότερα εξ αυτών κατεβαίνουν δωρεάν, αλλά από τα in-game χαρακτηριστικά, όπως τα αξεσουάρ.

Ποια είναι όμως τα πιο κερδοφόρα video games; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MusicMagicpie, που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τον αριθμό των κερδών από τα πρώτα 18 video games, στην πρώτη θέση -πράγμα που σαφώς δεν εκπλήσσει κανέναν- βρίσκεται το «Fortnite: Battle Royale» της Epic Games με κέρδη 3.000 ευρώ το λεπτό. Δεύτερο στη λίστα είναι το «Dungeon Fighter Online» της Neople με 2.800 ευρώ και τρίτο το «League of Legends» της Riot Games με 2.600.

Προχωρώντας σε αυτή τη λίστα, το πρώτο sports game που συναντά κανείς είναι το «FIFA 19» της Electronic Arts στην έκτη θέση με περίπου 1.335 ευρώ - κέρδη το λεπτό, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν τέσσερα πασίγνωστα games: το «Call of Duty: Μodern Warfare» της Infinity Ward με 1.100 ευρώ, το «Overwatch» της Activision Blizzard με 1.015, το «Gta 5» της Rockstar Games με 1.012 και το «Apex Legends» της Respawn Entertainment με 903. Ίσως το πιο εντυπωσιακό game αυτής της κατάταξης είναι το «Sims 4» το οποίο, παρόλο που κυκλοφόρησε το 2014, εξακολουθεί να έχει μέχρι και σήμερα μια εξέχουσα θέση στη λίστα και βρίσκεται στη δέκατη θέση με 530 ευρώ.

 

Με πληροφορίες από Wired