Σοκολατένιο ελάφι για ρεκόρ Γκίνες στην Κατερίνη

Κυρ, 12/01/2020 - 20:38

Μία θέση στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου διεκδικεί το… γλυκύτατο γλυπτό του Βασίλη Μιχαηλίδη.

Το σοκολατένιο ελάφι έχει ύψος τεσσάρων μέτρων και δέκα εκατοστών, ενώ για την παρασκευή του χρειάστηκαν 120 κιλά σοκολάτας, τύπου κουβερτούρας.

Το γλυπτό βρίσκεται στην Κατερίνη και παρουσιάστηκε στο κοινό τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο δημιουργός του εκπληκτικού αυτού γλυπτού από σοκολάτα και άλλων πολύμορφων κατασκευών, Βασίλης Μιχαηλίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως περιμένει με αγωνία να γίνει η βράβευση από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε περίπου ένα μήνας για να κατασκευαστεί το σοκολατένιο ελάφι σε ρεαλιστική μορφή.

«Ήταν ένα δύσκολο στοίχημα και χρειάστηκαν περίπου 120 κιλά σοκολάτας κουβερτούρας» εξήγησε.

Ο κ. Μιχαηλίδης έχει τιμηθεί πολλές φορές για τις εντυπωσιακές δημιουργίες του, στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει θεματικά πάρκα, όπως το Πάρκο Δεινοσαύρων στο Ωραιόκαστρο, το μουσείο ανθρώπινου σώματος στην ίδια περιοχή, το Αρχαιοελληνικό αγρόκτημα της Οδύσσειας στην Κεφαλονιά, το «Natura Dino Park» στη Ρουμανία και τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα Τρικάλων, Δράμας και του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ