Αγγελική Λάμπρη: «Προέβη σε ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου»

«Ήθελα να φωνάξω βοήθεια αλλά δεν υπήρχε κανείς να με ακούσει. Ηθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα, γιατί ήμουν κλειδωμένη και το κλειδί ήταν πάνω του. Πάγωσε όλο μου το αίμα. Πάγωσα ολόκληρη.»
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/02/2021 - 15:35

Στο πλατό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου η Αγγελική Λάμπρη και περιέγραψε την σεξουαλική παρενόχληση που, σύμφωνα με την καταγγελία της, δέχτηκε από πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η Αγγελική Λάμπρη δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου που μας ενέπνευσε. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής και την δύναμη που βρήκε για να βγει μπροστά και να πει την αλήθεια της. Ήθελα να δώσω ένα μήνυμα στην κόρη μου, να μην φοβάται ποτέ και κανέναν. Πρέπει όλοι να μιλήσουμε τώρα. Η κοινωνία αλλάζει. Οταν έγινε η καταγγελία ήμασταν τρεις γυναίκες. Τώρα που μιλάμε είμαστε 14. Και έπεται και συνέχεια.

To θυμάμαι και ταράζομαι. Ήταν μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή, το 1998, μου τηλεφώνησε ο συγκεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης να μου πει ότι θα ήθελε να με δει για μια ακρόαση. Μου μίλησε για ένα συγκεκριμένο έργο για το οποίο έψαχνε ηθοποιό. Μου είπε να φοράω συγκεκριμένα ρούχα και μου όρισε την ημερομηνία της ακρόασης. Όταν πήγα στο θέατρο, μπήκα μέσα και κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ γιατί δεν συμβαίνει αυτό γενικώς. Ρώτησα «Συγγνώμη γιατί κλειδώσατε;» και μου απάντησε πως δεν είναι κανείς στο θέατρο αυτή τη στιγμή και «Για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να κλειδώσω μην τυχόν και μπει κάποιος και κλέψει κάτι». Πήγα στον χώρο που θα γινόταν η ακρόαση, μου μίλησε για το έργο και το ρόλο μου και μου ζητήθηκε να ανέβω στη σκηνή και να κάνω έναν αυτοσχεδιασμό. Ανέβηκα στη σκηνή και μετά από λίγο ανέβηκε και εκείνος. Ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό, άρχισε να με προσεγγίζει και να έρχεται πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πάρα πολύ άβολα και αμήχανα. Άρχισα να φοβάμαι. Όσο πλησίαζε, φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτησα την πρόβα και του λέω «συγνώμη, δεν νιώθω καλά, θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή. Είπα την δικαιολογία ότι είμαι άρρωστη για να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Επέμενα πάρα πολύ και εκείνος μου είπε «όχι, η οντισιόν πρέπει να γίνει σήμερα». Πολύ πιο ταραγμένη του έλεγα «όχι, δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή οντισιόν, θέλω πάρα πολύ να φύγω. Δεν είμαι καλά, θέλω να φύγω». Φοβήθηκα πολύ εκείνη τη στιγμή, κατέβηκα κάτω από τη σκηνή, κατέβηκε και εκείνος από την άλλη πλευρά της σκηνής, στάθηκε απέναντι, ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη, εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω. Προέβη σε μια ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο και τον φόβο στα μάτια μου. Αυτό ήταν το σοκαριστικό για μένα. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια αλλά δεν υπήρχε κανείς να με ακούσει. Ηθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα, γιατί ήμουν κλειδωμένη και το κλειδί ήταν πάνω του. Πάγωσε όλο μου το αίμα. Πάγωσα ολόκληρη. Δεν πίστευα ότι αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορούσα να αντιδράσω».

Πηγή: bovary.gr

a._lampri_stin_ert_dino_minyma_stin_kori_moy_na_mi_fovatai_kanenan_01022021