Εκλογές ΗΠΑ: 25χρονος ρεπουμπλικάνος έγινε το νεότερο μέλος του Κογκρέσου στη σύγχρονη ιστορία

Ένας 25χρονος ρεπουμπλικάνος κέρδισε την έδρα της Β. Καρολίνας και έγινε το νεότερο μέλος του Κογκρέσου στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ
Τετ, 04/11/2020 - 16:40

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Μάντισον Κόθορν, 25 ετών, εκλέγεται στη Βόρεια Καρολίνα. Με αυτόν τον τρόπο ο Κόθορν γίνεται το νεότερο μέλος του Κογκρέσου στη σύγχρονη Αμερικανική ιστορία και το πρώτο μέλος της Άνω Βουλής των ΗΠΑ που είναι γεννημένο στα χρόνια του 1990, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

«Από τα βάθη της καρδιάς μου, Σας Ευχαριστώ. Όλη η δόξα πηγαίνει στον Θεό και είμαι ενθουσιασμένος που θα υπηρετήσω το κάθε μέλος αυτής της περιφέρειας», έγραψε ο Κόθορν στο Twitter.

Ο Κόθορν, ο οποίος έκλεισε τα 25 του τον Αύγουστο, επικράτησε του Δημοκρατικού Μο Ντέιβιντ με 54,4% έναντι 42,4% στην κατά κύριο λόγο ρεπουμπλικανική αυτή πολιτεία.

Με την εκλογή του ο Κόθορν παίρνει τον τίτλο του νεότερου μέλους του Κογκρέσου από την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες, η οποία είναι 31 και επανεξελέγη χθες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, o Κόθορν, που έμεινε παράλυτος μετά από τροχαίο ατύχημα το 2014, ασχολείται με το real estate και παράλληλα δίνει ομιλίες. Είναι κατά των αμβλώσεων, υπέρ της οπλοκατοχής ενώ έχει υιοθετήσει σκληρή στάση για το μεταναστευτικό.

Το νεότερο μέλος του Κογκρέσου στην ιστορία των ΗΠΑ ήταν ο Γουίλιαμ Τσαρλς Κόουλ Κλέρμπορν, από το Τενεσί. Εξελέγη το 1797 σε ηλικία 22 ετών και άσκησε τα καθήκοντά του παρότι δεν είχε συμπληρώσει το συνταγματικά θεσπισμένο όριο των 25.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik/CNN