Γιατί η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν φορούσε ποτέ Chanel;

Το πρόβλημα της Νταϊάνα με τα μπλεγμένα C
Πέμ, 05/08/2021 - 17:28

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ξεκάθαρα ένα από τα απόλυτα style icons της εποχής της, ενώ η επιρροή της φαίνεται να φτάνει στο σήμερα. Την είχαμε δει να φοράει όλους τους μεγάλους οίκους και brands, με τα αγαπημένα της ονόματα να είναι αυτά των Dior, Versace, Catherine Walker, Ferragamo και Levi’s. Ωστόσο, ειδικά τα τελευταία χρόνια της ζωής της, δεν την είδαμε να φοράει ποτέ ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της μόδας. Η Νταϊάνα δεν φόραγε ποτέ Chanel. 

Όχι, δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τον οίκο προσωπικά. Ούτε δεν της άρεσαν τα κομμάτια του. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον σχεδιαστή Jayson Brunsdon, βρισκόταν στο χαρακτηριστικό του logo, τα δύο μπλεγμένα C. Αυτός μίλησε στο Harper’s Bazaar Australia και αναφέρθηκε σε μία από τις πρώτες φορές που συνεργάστηκε με την Νταϊάνα. 

Το πρόβλημα της Νταϊάνα με τα μπλεγμένα C

Η Νταϊάνα ετοιμαζόταν για μία επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο. Θα φόραγε ένα κρεμ ταγιέρ Versace. Δεν ήξερε, όμως, με τι αξεσουάρ να το συνδυάσει και ζήτησε τη βοήθεια του Brunsdon. Απ’ όλα τα αξεσουάρ που υπήρχαν στον χώρο, εκείνος της πρότεινε ένα κλασικό ζευγάρι παπούτσια Chanel, με δύο χρυσά C μπλεγμένα. Η Νταϊάνα, όμως, απάντησε ότι δεν μπορεί να φορέσει διπλά C. Όταν εκείνος τη ρώτησε γιατί, του απάντησε “Είναι Καμίλα (Camilla) και Κάρολος (Charles)”. 

Μπορεί η τότε στάση της Νταϊάνα να φαίνεται υπερβολική, αλλά έβγαζε απόλυτο νόημα. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της με τον Κάρολο, το 1996. Η ίδια είχε πει ανοιχτά σε συνέντευξή της ότι αιτία του διαζυγίου ήταν η σχέση του Κάρολου με την Καμίλα, “Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε υπήρχε λίγος συνωστισμός”. Παράλληλα, όλα τα media ήταν στραμμένα σε εκείνη και υπερανέλυαν κάθε της κίνηση. Οπότε ήταν εξαιρετικά πιθανό, αν φόραγε οποιοδήποτε κομμάτι της Chanel με τα δύο μπλεγμένα C, όλοι να θεωρούσαν ότι επρόκειτο για σπόντα στον πρώην άντρα της και την ερωμένη του. 

Πηγή: oneofus.gr